Betöltés...

ÚJ SIKERKÖNYV az Irodalmi Jelen gondozásában.MEGJELENT Bátorligeti Mária: A GONDOZÓNŐ

Dátum: 2020.07.23

A kiadó így ajánlja könyvét: "Bátorligeti Mária az évtized egyik legjobb magyar regényével jelentkezett.  A gondozónő végig feszültségben tartja az olvasót. Témája időszerű: külföldön munkát vállaló fiatal nő története. Gyönyörű a regény nyelvezete, meghökkentőek költői képei. A történet pedig a kegyetlen realitás és egy mágikus, képzeletbeli világ keveréke. Ilyen nagy szeretettel az Irodalmi Jelen még nem ajánlott könyvet."

A regény a 36 éves Magdáról szól, aki egy francia tanyára kerül gondozónőnek, ahol egy sztrókból lábadozó idős férfit kell ápolnia. Hamarosan teljes személyiségét igénybe veszi a maga módján boldogtalan család, melyben mindenkinek megvan a sajátos egyénisége. A gondozással járó összezártság, az egymásrautaltság, a multikulturális környezet és a kommunikációs nehézségek furcsa helyzetek elé állítják Magdát, melyek következtében sokrétű érzések, zűrzavaros kapcsolatok jönnek létre az ápoltjával és a munkaadó házaspárral. 

Ápoltja egy betelepedő férfi, a családban domináns szerepe van, sajátos kultúrával és vallással rendelkezik, ősrégi szokást elevenít fel a tanyán. Magdában állandó feszültséget keltenek a megérzett titkok és a veszélyhelyzetek, melyek fokozatosan válnak értelmezhetővé. Végtelenül sűrű atmoszféra jellemzi ezt a regényvilágot, melyben képek villannak be Magda múltjából, a kisvárosról, a gyerekkorról, a külföldi munkavállalás okairól, bevándorlókról, szeretethiányról, a megértés és felelősség fontosságáról, a lét rejtélyes jelképeiről, a belső és külső világ bonyolult kölcsönhatásairól. Visszaemlékezések, emlékfoszlányok, álmok, sejtelmek, megérzések, árnyalt lélektani bemutatás, idő- és téreltolódások, nézőpontváltások, összeillesztésre váró történetek jellemzik ezt a hagyományos és modern formájú művet, melyet a szerző külföldön dolgozó magyar nők és saját tapasztalatai alapján írt meg.

Kapható 20% kedvezménnyel, 2000 Ft-ért - http://xantusz.hu/a-gondozno.htmlRészletes keresés