Betöltés...

Turizmusfejlesztés Székelyföldön

Horváth Alpár

(Hargita megyei szemszögből)


Ár: 3.800 Ft

Raktáron

Nemzeti Kisebbségkutató Intézet, Kolozsvár
145 × 205 mm, kötött, 336 oldal
Kiadás éve: 2013
Sorozat: Studia Terrae Siculorum
ISBN: 978-606-8377-16-2

A kötet székelyföld turizmusának fejlesztését nem csupán ágazati kérdésként szemléli, illetve a fejlesztést nem településszintű szereplők, nem a központi kormányzati szereplők és nem a multinacionális tőkés társaságok szemszögéből, hanem a térségi, regionális szereplők, közösségek szemszögéből próbálja megközelíteni.

Multidiszciplináris szakirodalomra támaszkodva vázolja fel a turizmus és turizmusfejlesztés összefüggéseit, majd Székelyföldet mint történeti-kulturális régiót turisztikai desztinációként próbálja megragadni. A három megyére kiterjedő kínálati és keresleti turizmusstatisztikai adatelemzés mellett a kötet hangsúlyt fektet a térségi szereplők látásmódjának interjús módszerrel való feltárására.

A szerző egy szélesebb látókörű, de a székelyföldi magyarság léthelyzetének sajátosságaira rávilágító megközelítésmódba ágyazza a turizmus vizsgálatát a nemzeti kisebbség kultúráját a nemzetállam számára is hasznos gazdasági erőforrásként próbálja beállítani. Ehhez azonban a turisztikai desztinációmenedzsment székelyföldi meghonosítását tartja szükségesnek.Részletes keresés