Betöltés...

Széchenyi

Veres István

Pozsonyi mesék


Ár: 3.800 Ft

Raktáron

Pozsonyi Kifli Polgári Társulás, Pozsony
165 x 246 mm, kötött, 56 oldal
Kiadás éve: 2016
Illusztrátor: Farkas Júlia
Sorozat: Pozsonyi mesék
ISBN: 978-80-971220-7-2

Széchenyi Istvánról kevesen tudják, hogy úszni például sokkal jobban szeretett, mint politizálni. Ez a könyv elmeséli, milyen volt Széchenyi, a rendezvényszervező, a sportember, a turista vagy épp az innovatív fejlesztő. Megtudhatjuk belőle, mit tett azért, hogy modernebb országunk, szebb Pozsonyunk legyen. A mesék szórakoztató stílusa és a vidám illusztrációk garantálják, hogy mindegyik korosztály megtalálja benne a neki tetszőt, de talán úgy a legélvezetesebb, ha a gyerek és szülő közösen olvassa.

Széchenyi István a központi alakja a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás legújabb mesekönyvének. A kötet szerzője Veres István prózaíró, újságíró (Vasárnap magazin). A kiadvány nyolc történetet tartalmaz, amelyek gróf Széchenyi István életét, személyiségét, érdeklődési körét és szokásait hozzák közelebb az olvasókhoz.  

A történetekből kiderül, Széchenyi érdemeként hol rendezték meg Pozsonyban az első magyarországi lóversenyt, miért szerette Ligetfalut, vagy, hogy milyen katonai küldetéssel szerzett fiatal korában érdemeket a gróf. Néhány történet elrugaszkodik Pozsonytól, és a gróf távolabbi helyszíneken tett (valódi vagy fiktív) kalandozásairól számol be.

„Olyan mesekönyvet szerettünk volna, amely kicsit másként mutatja be ezt a fontos történelmi személyiséget. Nem elsősorban mint politikust, hanem inkább mint magánembert, aki ugyan rendszeresen látogatta a pozsonyi országgyűlést, de bevallottan jobban szeretett például a Dunában úszkálniˮ –  Veres IstvánRészletes keresés