Betöltés...

Népismereti Dolgozatok 1976

Dr. Kós Károly (szerk.)

Ár: 1.800 Ft

Raktáron

Kriterion Könyvkiadó, Kolozsvár
170 x 240 mm, fűzött, 164 oldal
Kiadás éve: 1976

Antikvár könyv

Népismereti Dolgozatok – Kós Károly és Faragó József által kezdeményezett és szerkesztett, a Kriterion Könyvkiadó gondozásában megjelent tanulmánygyűjtemény-sorozat. Kötetei 1976-ban, 1978-ban, 1980-ban, 1981-ben, 1983-ban és 1994-ben jelentek meg.

Kötetünket a népélet és néphagyomány iránt érdeklődők széles körének, valamint a néprajz és rokon kutatási területek önkéntes és hivatásos művelőinek ajánljuk szíves figyelmébe és jóindulatába!

Az összeállítás sajátos jellegéről tömören, de pontosan tájékoztat a kétszavas cím. A kötet súlyát önkéntes gyűjtők dolgozatai teszik, amelyeket - a kutatópontok és témák gazdag változatossága mellett is - egybefűz a munkahely révén adott táj, környezet magunkénak vállalásával együtt jelentkező törekvés: ennek minél alaposabb megismerése. A patinás „népismeret" szavunk alkalmazása e kötet esetében kétszeresen indokolt: tiszteletadó hivatkozásra néprajztudomány definícióját megelőzően, 100-120 évvel ezelőtt működő haladó gondolkozású úttörők, a kolozsvári Kőváry László, a szatmári Oroszhegyi Józsa, az udvarhelyi Orbán Balázs és mások gyűjtőmunkája előtt. Részletes keresés