Betöltés...

Memento 70

Dr. Bogner István

Szabadka gyásznapjai 1944-2014


Ár: 2.000 Ft

Raktáron

Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány, Budapest
166 x 235 mm, fűzött, 144 oldal
Kiadás éve: 2014
ISBN: 978-963-89808-3-0

Ez a könyv, a „Memento 70”, amelyet a tisztelt olvasó a kezében tart a 70 évvel ezelőtt történt gyászos, sok ezer (elsősorban magyar, de német, horvát és szerb családok számára is) tragikus események évfordulójára készült és az előző három kiadványnak az átdolgozott és lényegesen bővített kiadása. Míg az előző három kiadás „Mementó” (magyar helyesírással) jelent meg, most a latin nyelvű változatban jelentetjük meg: Memento!  = Emlékezz! A latin nyelvű cím egyben utalás is arra, hogy a könyv, habár magyar nyelven kerül kiadásra, de lesznek benne német, horvát és szerb szövegrészek is, hisz a gyászos névsorban szerepelnek az említett nemzetekhez tartozó áldozatok is! Őróluk is megemlékezünk – de ezt hangsúlyozzuk már húsz éve – minden egyes november 2-i megemlékezésünk alkalmával is!

Mi összegyűjtöttük az adatokat a bejelentések és a számunkra hozzáférhető adatok alapján és tettük közzé lelkiismereteink szerint a legjobb szándékkal anélkül, hogy bárkit is megbántani szerettünk volna. Már az első kiadásban is hangsúlyoztuk, hogy kiadványunk a megbékélést szolgálja!

Útjára bocsátjuk ezt a könyvet egy középkorból származó Halottak Napján tartott szentmise szertartása énekének az utolsó versszakával:

 „Kegyes Jézus kérünk Téged, – add meg nékik békességed! – Pie Jesu DomineDona eis requiem!Részletes keresés