Betöltés...

Meglelé borát - A Duna Borrégió borútikönyve

Dlusztus Imre

Ár: 1.850 Ft

Raktáron

Mihazánk Könyvkiadó, Szeged
120 x 200 mm, fűzött, 128 oldal
Kiadás éve: 2012
ISBN: 978-963-08-3770-5

A Duna Borrégió készen áll a következtetések levonására és készen áll arra is, hogy megmutassa teljesítményeit.  A régió egyediségét könnyen föl lehet ismerni, ha a borokhoz nyitottan közelít a kóstolója. A cserszegi fűszeres itt a Kunságban talált otthonra. Igaz, a fajtát Bakonyi Károly a keszthelyi egyetemen, a cserszegtomaji tangazdaságban nemesítette, s így a fajta badacsonyinak nevezhető, mégis az Alföld talajszerkezete engedte igazán kibontakozni. A cserszegit megterheli a vulkanikus talaj ásványossága, sós jellege, míg az agyagos, barna homokos, meszes, esetleg löszös kunsági, hajós-bajai föld egyenesen szárnyra kelti ezt a csodálatosan izgalmas, játékos savú, ugyanakkor éretten is vibrálni kész fajtát. Nem véletlen, hogy a nemesítő professzor Frittmann Jánost nevezte ki a cserszegi nagykövetének, s az sem véletlen, hogy a fajta országos borversenyét immár Soltvadkerten rendezik meg. 

A borrégiók útikönyv sorozat első kiadványa. Az első kötet 25 alföldi borászatot mutat be oly módon, hogy a borász(at)ról rajzolt portrét kiegészítik a leghasznosabb információk: cím, telefonok, weboldal, mail-cím, GPSkoordináta, szolgáltatások, árak, kapcsolódó látványosságok, programok, úti praktikák. Mindezt a környék turisztikai lehetőségeinek bemutatásával színesíti és megszólaltat közismert, hiteles embereket, akik maguk ajánlanak borokat, borászokat, ételeket és élményeket.



Részletes keresés