Betöltés...

Izraeli könyvtárakban

Féder Zoltán

Két bibliográfia


Ár: 5.900 Ft

Raktáron

Eked Kiadó, Tel-Aviv
175 x 245 mm, kötött, 410 oldal
Kiadás éve: 2004

Féder Zoltán első könyve az „Izraeli könyvtárakban” címet kapta. Két bibliográfiáról van szó benne, az Izraelben, valamint az egykori Palesztinában megjelenő magyar nyelvű művekkel foglalkozik. A szerző az első magyar nyelvű kiadvány megjelenési dátumát tekintette kezdő időhatárnak. A mű a Duna-Palesztina Egyesület alapszabálya, amely Jeruzsálemben jelent meg 1928-ban.

A második bibliográfia a Kárpát-medence régióiban élt zsidó közösségek történelméről szóló munkákat foglalja magában izraeli szerzők műveiben és kiadványokban (1948-2002)

Joggal gondolkozhat el azon a mai olvasó, hogy mi minden van, volt a világban, amiről fogalmunk sincs, létezéséről soha nem hallott, és ma sem tudnánk róla, ha Féder Zoltán nem siet segítségünkre szorgalmas, sokszor sziszifuszi kutató, adatgyűjtő munkája által. A magyar nyelvű kiadványok sorában jelentős helyet foglal el a magyar nyelvű sajtó. „Az 1934-től napjainkig, magyar nyelven megjelent, több mint nyolcvan újság, folyóirat, időközi sajtótermék, tükörképe az izraeli társadalom rendkívüli sokrétű társadalmi, politikai, kulturális életének, szellemi irányzatainak” – írja könyve bevezetőjében a szerző. A több mint 400 oldalas mű igazi csemegét jelenthet azoknak, akiket a korszak sokszínű magyar nyelvű leírása érdekel. A könyv az Eked Kiadó gondozásában 2004-ben, Tel Avivban jelent meg.Részletes keresés