Betöltés...

Xante Librarium Könyvkiadó, BiatorbágyAz én városom, Győr
8.900 Ft
Újdonság
Takács Miklós, Bihari Zoltán (szerk.)

Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója alkalmából megjelent három kötetből álló sorozat második kötete.


Katakombák magyarja
7.900 Ft
Újdonság
Mécs László megfigyelési dokumentumai (1945-1978) / Czapáry-Martincsevics András

„Méltóságától megrablott Nihil, / jogfosztott, csupasz lény vagyok: halott.” Mécs László a Katakombák magyarja című, bujdosása idején, 1948-ban született versében mintha a pokol legmélyebb bugyrából szólna hozzánk. Nem tudta, nem tudhatta: ekkor még a szakadék szélén sem állt. Az ide vezető út egy-egy ügynökjelentéssel volt kikövezve. A folyamatos menekülésre kényszerítő, rémálmaiban újra és újra megjelenő eljövendő „vég” 1953. augusztus 22-ei letartóztatásakor, kihallgatásaikor, majd elítélésekor vált igazzá. S ha azt hitte, börtönből szabadulásával a figyelő tekinteteknek is búcsút vehet: tévedett. Utolsó útjáról, temetéséről is szólt ügynökjelentés.


Magyarország cukrászati értékei
5.900 Ft
Újdonság
Bihari Zoltán, Vojtek Éva

Megjelenés: 2023. október 25.

A cukrászoknak van egy mondása. A cukrász az, aki emlékezetessé teszi a családi együtt töltött ünnepeket, legyen az születésnap, ballagás, esküvő, évfordulók, jeles egyházi ünnepek. Készítményeikkel megédesítik a borongós napokat, és boldoggá teszik az embereket. Na de kik ezek a cukrászok a jelenkorban, és melyek ezek a készítmények?


Szőlő és bor Biatorbágyon
6.900 Ft   5.500 Ft
-20%
Újdonság
Borosgazdák, pincék, történetek / Bihari Zoltán

Rendelhető kedvezményes kiadói áron

A kötet a kezdetektől veszi sorra Bia és Torbágy korabeli szőlőművelését, számos helytörténeti írással, visszaemlékezésekkel, majd a mai Biatorbágy aktív borosgazdáinak személyes történeteit, indíttatásait, sokszor évszázados családtörténetüket ismerhetjük meg.     


Tanítás-tanulás a digitális korban
4.500 Ft
Újdonság
Kihívások és módszertani megoldások / Kövecsesné Gősi Viktória

"Kövecsesné dr. Gősi Viktória óvónő, tanító, művelődésszervező, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar egyetemi docense, a Személyiségfejlesztő Akadémia meghívott oktatója. [...] hatalmas elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a következő témákban: a környezeti nevelés az erdei iskolában, az erdőpedagógiai projekt, a környezettudatos magatartás kialakítása, a tanító szakos hallgatók érzelmi intelligenciájának fejlesztése, a kooperatív tanulás módszertana, a digitális korszak oktatási kihívásai és lehetőségei, a magyarságtudat erősítése stb. [...]


Wir Donauschwaben
25.000 Ft   15.000 Ft
-40%
Újdonság
Zoltán Bihari / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

Mi, svábok. Történetek magyarországi németekről című köny átszerkesztett német nyelvű kiadása több mint száz település, városrész és régió bemutatásával.Részletes keresés