Betöltés...

Anser Kiadó, HetényA földönkívüli kislány
2.700 Ft
Balla Margit / Kabóca-könyvek

Egy hűvös szeptemberi reggelen a szél belökte Miki szobájának ablakát, és valami beesett a szőnyegre. Egy apró, rózsaszín galacsin, ami hirtelen megmozdult, nyújtózott egyet, és megszólította Mikit. A nyolcéves, meglehetősen magányos kisfiú élete ettől a pillanattól gyökeresen megváltozik. S miközben Miki Nimukénak, az égből pottyant lénynek segít titkos küldetése végrehajtásában, saját múltjának rejtélyeire is fény derül. A korántsem veszélytelennek tűnő vállalkozás nem mellékes szereplője Baruch, a macska.

A fordulatokban gazdag történet magával ragadja a kisgyerek fantáziáját, de a gyermeki lélek rezdülései iránt fogékony felnőttet is elbűvöli a közös olvasás során. 


Bibi és Józsi
2.900 Ft
Hajósmesék / Balla Margit / Kabóca-könyvek

Bibi és Józsi a hajógyári kikötőben, a javításra szoruló hajókon - főleg egy kivénhedt csavargőzösön - töltik legtöbb idejüket. Józsi, a nagy hangú és mindig éhes matróz hegeszt, fúr, farag, csavaroz és fest, a szöszke Bibi - a segédgép! - festéket kever, csavarokat, alátéteket válogat, limonádét és reggelit készít, közben ezer dologgal megismerkedik a hajón. Szépen telnek a napjaik, mígnem egyszer, egy különös véletlen folytán hosszú útra indulnak a Dunán, s ki tudja? - Bibi vágyaiban, álmaiban? -, talán még az óceánon át is, egészen a Pitcairn-szigetekig.

 


Mi van a padláson?
2.800 Ft
Válogatott gyerekversek / Dénes György / Kabóca-könyvek

Mi van a kötetben? Dénes György legszebb és legismertebb gyerekversei.

Csupa játék, csupa rím, csupa ritmus és zene valamennyi. A természet képei, a gyerekkor emlékei ‒ a költői képzelet nagy erejével megjelenítve. Válogatás a teljes életműből. A Kabóca-könyvek legújabb kötetét a költő unokája, Matrka Simon nem kevésbé játékos és szellemes illusztrációi díszítik, egyéni színekkel illeszkedve a nagyapa varázslatos világához.


Tim-tom, találom
2.800 Ft
Kulcsár Ferenc / Kabóca-könyvek

Nádasban, lápon, illatos réteken barangol Bókuska, az álombeli kis barát. Réti farkas nyomába ered, pintyőkék, gerlék dalára figyel, gólyával, szárcsával cimborál egy csodás, világban, amilyen talán a költő gyerekkorában volt a Bodrogköz - Kulcsár Ferenc szülőföldje. A gyönyörű költői képekkel és Balázsy Géza szép rajzaival teli kötetet a természet hangjára figyelő és a nyelv zeneisége iránt fogékony kisgyerekeknek ajánljuk. Részletes keresés