Betöltés...

Alutus Kiadó, Csíkszereda

Cím: RO - 530154 Csíkszereda, Hargita utca 108/A, , Hargita megye
Honlap: www.alutusprint.ro
Telefon: +40-266-371837
E-mail: office@alutusprint.ro2024 Fodor István fotóival (32 x 48 cm álló falinaptár)
4.250 Ft
Újdonság
Fodor István
Az idén is megjelentek dr. Fodor István csíkszeredai orvos-fotóművész gyönyörű falinaptárai,... bővebben

2024 Fodor István fotóival (50 x 43 cm fekvő falinaptár)
5.500 Ft
Újdonság
Fodor István
Az idén is megjelentek dr. Fodor István csíkszeredai orvos-fotóművész gyönyörű falinaptárai,... bővebben

A medvék nem késnek
3.200 Ft
Lenyomatok - barlangokból / Murányi Sándor Olivér

Murányi Sándor Olivér (Székelyudvarhely, 1974) volt ferencesjelölt, országos karate- és néptáncbajnok, kabátvasaló munkás, egyetemi móraadó tanár és kukta a budaörsi Ikeában. A hargitai medvék és a dunai harcsák között ingázik.


Kultúra és civilizáció I-II. kötet
5.000 Ft
B. Garda Dezső

Nagyon nehéz általánosan elfogadott szövegformát pontosítani egy olyan tudományágra vonatkozóan, mely a múltba ágyazott és az emberiség különböző csoportjai által létrehozott anyagi és szellemi értékrenddel foglalkozik. A tudósok több mint 360, meghatározást tartanak számon, melyek közül bármelyiket is elfogadhatónak tarthatnánk a kultúra és a civilizáció fogalmának a pontosítására vonatkozóan. Mi mégis egy sajátos definíció megszövegezésére vállalkozunk. 


Siculicidium - CD melléklettel
4.500 Ft
Székely zenei emlékek Erdély aranykorától a madéfalvi veszedelem utáni korokon át a régi székely népzene felfedezéséig / Pávai István (szer.)

"Az alábbiakban megkísérelem áttekinteni a mádéfalvi veszedelemhez tartalmuk szerint kapcsolódó, kéziratokban fennmaradt verseket, a különböző 19. századi népköltési gyűjteményekben közölt műköltési, félnépi vagy egyes részleteikben folklór elemekkel gazdagított szövegeket, kiegészítve néhány prózai népi alkotással. Olyan szöveg ezek között kevés található, amelyik teljes egészében folklór jellegűnek tekinthető. Mégis, a néphagyományban való feloldódás nyomai számos helyen jelen vannak, s gyakran ezt a dallam gyorsabb folklorizációja vagy folklórból való kölcsönzése is megerősíti.


Túlélő képek
3.590 Ft
Erdélyi Írók 1989-2009 / Kántor László

Túlélő képek - Erdélyi Írók 1989-2009 című Kántor László fotóművész, operatőr, rendező kötete, amely 34 erdélyi magyar író portréját tartalmazza, fényképekkel gazdagon díszítve.

Volt a könyvnek „kézzel fogható” előzménye is: az első kiadása, mely 1989 decemberében jelent meg, de az akkori romániai történések forgatagában ez az irodalmi-fotóművészeti esemény "elsikkadt" a társadalmi-politikai viharok felkavart légkörében...bővebben

 Részletes keresés