Betöltés...

Fundatia Házsongárd Alapítvány, Kolozsvár

Cím: Str. I.C. Bratianu Nr. 51-53. / 400079 Cluj-Napoca - Kolozsvár / Románia
Honlap: www.hazsongardalapitvany.ro
Vezető: Gergely Istvánné
Telefon: +40/ 264 599 376
E-mail: hazsongardalapitvany@gmail.com


Kolozsvár évszázados sírkertje, a Házsongárd, mint minden ősi temető, nemcsak az elmúlás kegyhelye, hanem a magyar kultúra panteonja is.

1999-ben létrehoztuk a Házsongárd Alapítványt. Az alapítvány célkitűzése magánszemélyek adományait, alapítványok támogatását felhasználva, évente néhány síremlék helyreállítása, mások folyamatos gondozása. E munkához elnyertük az erdélyi történelmi magyar egyházak támogatását, valamint a kolozsvári nagy múltú magyar tannyelvű iskolák segítségét. Mindnyájan képviseltetik magukat a kuratóriumban, diákcsoportjaik sírgondozást vállalnak.


Házsongárdi temető
1.000 Ft
A mulandóság emlékkövei / Dr. Gaal György - Gergelyné Tőkés Erzsébet

Kolozsvár évszázados sírkertje, a Házsongárd, mint minden ősi temető, nemcsak az elmúlás kegyhelye, hanem a magyar kultúra panteonja is.

Talán nem csak Erdélynek, hanem Európának is legrégebbi, ma is működő sírkertje a 429 éves Házsongárdi temető. Neve fogalom Kolozsváron túl mindenütt, ahol magyarok élnek. Egy város, egy országrész többszázados művelődés- és művészettörténetének tükre, Erdély kiemelkedő személyiségeinek panteonja.Részletes keresés