Betöltés...

Pannon-Kultúra Kiadó, Budapest

Cím: 1027, Budapest Vitéz u. 5.
Telefon: +36 1/412-5251Nyílt pályán
2.490 Ft
Szilágyi Károly

Hetvenedik életévének küszöbére érve szép és tartalmas kötetet állított össze Szilágyi Károly, a délvidéki magyar írás csöndes szolgája. Úgy volt és van ő jelen közöttünk, az eleven irodalom lármás valóságában, hogy szinte észre sem vettük, s úgy szolgálja az írást – hol megfontolt publicisztika, hol szépszövésű jegyzet vagy tanulmány, hol pedig irodalmi művek fordítása révén –, olyan alázatos jelenvalósággal, ahogyan a bácskai eperfa díszítette valaha a kertjeink mezsgyéjét. Csak akkor vettük észre, hogy része volt a tájnak, amikor megrezzent a koronája, és elénk hulltak zamatos gyümölcsei. Azok a gyümölcsök, melyek egyszeri, nélkülözhetetlen és megismételhetetlen részei voltak a kertnek, az egész kertkultúránknak.


Szólnak, intenek, óvnak
2.950 Ft
Szilágyi Károly

Becsületes, tiszta értéket tart kezében az Olvasó. Olyan magyar és magyar vonatkozású eszme- és művelődéstörténeti válogatást, amely párját ritkítja. Egy kötetben van jelen a felvidéki író, Dobos László, az újvidéki/belgrádi műfordító-tanár Sava Babić, a budapesti /pécsi/ zalaegerszegi szívsebész, Papp Lajos professzor, a lendvai, immáron ljubljanai magyar képviselővé vált irodalomtörténész, Göncz László, és a legolvasottabb, legtöbbet játszott, kitűnő (dráma)író, Szakonyi Károly. Meg még több mint harminc, európai hírű alkotó, akiknek gondolatai, egymást is erősítve válnak Szilágyi Károly mikrofonja, tolla és jegyzetfüzete által magyarságképpé, egységes egésszé.

Kötetében Szilágyi még a megfordíthatatlant is megfordítja, mert igenis szól hozzánk Galgóczi Erzsébet, Szabó Magda, Juhász Gyula és a nem sokkal a kötet megjelenése előtt eltávozott, legnagyobb kortárs magyar építész, Makovecz Imre is.  Részletes keresés