Betöltés...

Regélő Múlt Polgári Társulás

Cím: 938 35 Dubno 8.,Szlovákia
Vezető: Farkas OttóA hanvai pap hamvai
2.500 Ft
Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Emberi tulajdonság, hogy szívesen olvasunk érdekes történeteket ismert vagy ismeretlen emberekről. Tompa Mihályról sok érdekes anekdota maradt fenn Gömörben, ezekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót ebben a könyvben. Nem a költőről írtam, hanem a hatalmas termetű, a szerelmes, a beteges és még sok jelzővel illethető Tompa Mihályról.


A madarakat figyeljétek!
3.990 Ft
Farkas Ottó / Beszélő Múlt Könyvek

Farkas Ottó felvidéki újságíró, a Regélő Múlt Polgári Társulás vezetője.

Szinte valamennyi családi legendárium őriz rejtélyes, megmagyarázhatatlan eseteket. A könyvben a hátborzongató történeteken, a falusi kísértethistóriákon kívül gyógyító pásztoremberek praktikáiról, halottlátokról, túlélők halálközeli élményeiről olvashatunk hiteles beszámolókat. A különös családi történetek rövidek, szórakoztatóak, érdekesek, de nem éjszakai olvasmány.


Ahol elkártyázták Madách Ilonkát
3.400 Ft
Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Kevésbé ismert és teljesen ismeretlen, a nép ajkán született vagy szájhagyomány útján őrizgetett legendákat, regéket, mondagyanús történeteket tartalmaz a könyv. Sőt az utóbbiak között több olyan van, amely valóban úgy történt, ahogy a könyvben meg van írva. 


Az iglói levél
3.400 Ft
Élet írta történetek / Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Az Élet írta történetek sorozat legújabb kötetét tartja kezében a Kedves Olvasó. A könyv hősei ezúttal is egyszerű emberek, akik bár különböző korokban éltek, életük nem volt mentes a gondoktól, bajoktól, tragédiáktól. Sodródtak az árral, küzdöttek a saját boldogulásukért, olykor az életükért, egyben azonban valamennyiük sorsa megegyezik: vert helyzetekből is mindig talpra tudtak állni, bizonyítva, hogy az emberi leleményesség határtalan. Amennyi történet, annyi öröm, bánat, izgalom és romantika található Farkas Ottó legújabb könyvében. A kiadvány nem csupán szórakoztató olvasmány, hanem érdekes kordokumentum is.


Csempészek finánctűzben
3.400 Ft
Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

A szerző az olvasót egy teljesen más, zártabb világba kalauzolja, amikor az országhatárokat még szigorúan őrizték, a határsértőket pedig büntették. Bármennyire is akkurátusan végezték munkájukat a fináncok, akadtak agyafúrt emberek, akik képesek voltak megtéveszteni a törvény képviselőit.  A könyvben egykori csempészek, illetve azok hozzátartozói idézik fel a csempészutakon, a határon és a vámon átélt kalandjaikat...bővebben


El innen!
3.750 Ft
Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Szokatlan, mondhatni, formabontó könyvet tart kezében a kedves Olvasó. Sorstörténet, amelyben egy közülünk való, egyszerű ember meséli el kalandokban gazdag életét. A fordulatokban bővelkedő regény egyben kordokumentum az 1980-as évekből. A könyv rendhagyó, mert a főhőse végtelenül őszinte. Szokatlan, mert miközben száz veszély közepette igyekszik elérni célját, a legnehezebb helyzetben is – gyakran indokolatlanul – optimista. Formabontó, mert egy olyan korról szól, amelyre egy bizonyos korosztály még jól emlékszik, de az unokái már nem.


Hiúz a padláson
3.400 Ft
avagy Egy rendőrtiszt naplójából / Zagyi József / Beszédes múlt könyvek

Egy sőregi rendőrtiszt visszaemlékezéseit közli a Beszédes múlt könyvek kiadványa. A sőregi Zagyi József munkája során közel negyedszázadot töltött el a rendőri testületnél. Könyvében elárulja, szerszámlakatosi végzettsége ellenére miért is vágyott el a füleki Kovosmaltból, hogyan nem lett belőle hivatásos katona, s végül hogyan lett belőle rendőr(tiszt)...


Keserű az őszibarack
3.400 Ft
Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Levente, a magas, jóképű, kisportolt és intelligens fiatalember legényélete igencsak izgalmas. Éli világát, nem veti meg az alkoholt, a nők körberajongják és válogathat a jobbnál jobb álláslehetőségek közül. Ám, amikor megismerkedik egy fiatal lánnyal, akit megszöktet a kórházból és elvesz feleségül, egyszeriben minden megváltozik körülötte. A lány szülei tiltják tőle gyermeküket, az édesapa nem fogadja be fia választottját, mindketten Levente nagyszüleinél keresnek menedéket. Így indul az igaz történeten alapuló regény, amelynek főszereplője őszintén vall kalandos legényéletéről, ezért a könyvet csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk. 


Keserves nászút
3.400 Ft
Élet írta történetek / Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Farkas Ottó legújabb könyvét a Csehországba deportált szüleinek az emlékére ajánlja. Farkas Ottó azon szerzők közé tartozik, aki könyveinek történeteit nem íróasztal mögött találja ki, hanem mikrofonnal járja a vidéket és keresi a mesélőket, mai szóhasználattal élve adatközlőket. A könyvben zömében az 1947 és 1949 között Csehországba deportált felvidéki magyarok mesélik el sorsukat. Tán már közhelynek számít, de ebben a kiadványban is bizonyítást nyer, hogy az életnél nincs leleményesebb tréfamester, se nagyobb drámaíró...


Koporsó részletfizetésre
3.990 Ft
Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

 

A régi történetek régi emlékeket idéznek fel. Kellemetleneket és szépeket. A könyv szerzőjének meséltek életükről úri kisasszonyok, egykori fényes kastélyokban szolgáló inasok, politikai üldözöttek, hazatért emigránsok egyaránt. Megtudhatjuk a könyvből, kit őrzött az államosítás után saját kastélyában indiai fehér kígyó, hogyan élt a beretkei "Vaslady", miért csak hatvan év után kaphatott anyakönyvi kivonatot egy Magyarországon élő férfi, miért lőtték szét egy határsávban tartott lakodalomban a nagybőgőt, kinek maradt adósa Gömörben Petőfi Sándor, mit ért a betyárvilágban a zsiványbecsület. 

 


Mindenütt áll egy híd
3.400 Ft
Regény / Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Az "Élet írta történetek" sorozat legújabb könyvét tartja kezében a Kedves Olvasó. A mély érzelmekkel átszőtt, igaz történetben egy felnőtt férfi mesél gyermekkoráról és fiatal éveiről. A sors nem mindennapi akadályokat gördített eléje; édesapját nem ismerte, édesanyja háromévesen lemondott róla, gyermekotthonban nevelkedett, ahol azonban nagy szerencséjére rendkívül segítőkész pedagógusokkal találkozott...


Ördög János ugratása
3.150 Ft
Mondák, regék, történetek / Farkas Ottó

Több évtizedes gyűjtőmunka eredménye ez a kötete, amely izgalmas olvasmányul szolgálhat nemcsak a szűkebb pátriájuk iránt érdeklődőknek, hanem mindenkinek, aki népünk múltjára és érzelmi világára kíváncsi. A szerző jóvoltából a könyv nagy ívet fut be, a honfoglalás kori időktől a jelenig tartó szellemi kalandtúrára, izgalmas időutazásra invitálja az olvasót. Újabb mozaikkal egészült ki az a hatalmas tarka kép, amit nemzeti múltnak nevezünk.


Szeress, vagy ütök
3.800 Ft
Igaz történeten alapuló regény / Farkas Ottó / Beszédes múlt könyvek

Farkas Ottó felvidéki újságíró, a Regélő Múlt Polgári Társulás vezetője. Nyugdíjba vonulása után kezdett el könyveket írni, ez a 13. könyve.

Rengeteg nő szenved férje vagy élettársa mellett lelki terrort, fizikai bántalmazást. A kívülálló jogosan teheti fel a kérdést: miért tűri? Csak az, aki maga is megtapasztalta a bántalmazó kapcsolat poklát, tudja, mennyire nehéz ebből az ördögi körből kilépni. A könyv főhőse, Luca úgy érzi, a feltűnően jóképű, behízelgő modorú Tomi személyében megtalálta az ideális társat, akiért minden áldozatra képes, még férje és gyermeke elhagyására is. Csak fokozatosan ébred rá, hogy a vonzó külső egy iszákos, durva agresszort takar. Vajon lesz ereje kilépni a lélekromboló kapcsolatból? Erre kap választ az olvasó, ha végigkíséri a fiatalasszony történetét. Farkas Ottó szinte szóról szóra jegyezte le Luca vallomását, valós történetet mond el legújabb könyvében.Részletes keresés