Betöltés...

Kiskun Múzeum Baráti Köre, KiskunfélegyházaA százéves Kiskun Múzeum 1902-2002
4.200 Ft
Bánkiné Molnár Erzsébet (szerk.)
Az ünnepi alkalomra megjelent kötet bemutatja a múzeum történetét, történeti, néprajzi, numizmatikai, képző- és iparművészeti gyűjteményét, könyvtárát.

A vallási élet emlékei a Kiskunságban
950 Ft
Bánkiné Molnár Erzsébet (szerk.)
A katolikus, a református és a zsidó népi vallásosság történetét és a... bővebben

Kiskunsági Madonnák
1.900 Ft
Sümegi György / Bibliotheca Cumanica

A néprajzi gyűjtés a Kiskunsághoz kötődő Madonna-ábrázolásokat mutatja be, fekete-fehér és színes képanyaggal mellékelve.


Petőfi családja a Kiskunságban
1.500 Ft
Kiskunfélegyházi életük / Mezősi Károly / Bibliotheca Cumanica

A Bibliotheca Cumanica kiadványsorozat első kötetét veheti kezébe az érdeklődő olvasó. A kötet csak részben – az utótanulmányban – hoz új kutatási eredményeket, azonban jelentős hiányt pótol. Közel negyven évvel ezelőtt jelent meg Mezősi Károly munkája Petőfi családjáról. Most, Petőfi Sándor születésének 175. évfordulója alkalmával szükségessé vált a ma már könyvritkaságnak számító első kiadásnak reprintként, változtatás nélkül való megjelentetése. A művet 1961-ben az Akadémiai Kiadó jelentette meg az Irodalomtörténeti Füzetek 33. számaként. Mostani sorozatindító kötetkénti újrakiadásával tisztelgünk a nagy költőnk, Petőfi Sándor előtt, s egyben megbecsülésünket fejezzük ki a jeles kutató, a Kiskun Múzeum egykori tudós igazgatója, dr. Mezősi Károly személye iránt.Részletes keresés