Betöltés...

Státus Kiadó, Csíkszereda

Cím: Ro-537295, Madéfalva - Siculeni, nr. 816
Honlap: www.status.com.ro/
Vezető: Birtók József
Telefon: 004-0744-593324
E-mail: office@status.com.roAz önpusztító lélek
2.400 Ft
Albert Ildikó

Valami önsorsrontó hajlam szövi át szinte észrevétlenül egyre több ember életét. A civilizáció közismert önpusztító módszereinek (alkoholizmus, dohányzás, drogozás) sorát szinte zökkenőmentesen egészítik ki azok a – gyakran a társadalmi követelmények hatására megjelenő – lelki mechanizmusok, amelyek eredetileg alkalmazkodásként, nem ritkán önvédelemből keletkeznek, de végül ennek az ellenkezőjévé alakulnak át. Ily módon vedlenek át a szenvedélyek függéssé, a szervezet épségét célzó testi jelzések és a veszélyre figyelmeztető, tehát minket óvó félelmek életünket beszűkítő gátakká, a szép gondolatok lelket nyomorgató elméletekké, a nemes emberi értékek felsorakoztatásának induló rendszerek szívet-lelket gúzsba kötő elvekké. Így válnak legsajátosabb lelki folyamataink (az emberi létünk és állítólagos felsőbbrendűségünk letéteményesei) mindennapi belső rombolóival.


Gyergyószentmiklós története I-II.
7.700 Ft
Garda Dezső

A kétkötetes munka részletesen bemutatja Gyergyószentmiklós történetét, először 1703-ig, amikor befejeződik a székely szabadság korszaka, majd a gyergyószentmiklósiak következő évtizetdekben folytatott gazdálkodó életmódja következik, aztán 1775-től megismerhetjük a székelyek háborús eseményekben való részvételét, a határőrkatonák mindennapi életét. Ezután következik az 1948-49-es forradalom és szabdásgharc eseményeinek bemutatása, majd 19. és 20. századi események bemutatása, főként sajtóanyagok feldolgozása révén.


Háromszékiek Háromszékről
2.000 Ft
Társadalomtudományi írások / Cziprián-Kovács Loránd - Kozma Csaba (szerk.)

Antikvár könyv

Az előszavak, bevezetők általában a könyvek, kötetek jó oldalaira szokták felhívni a figyelmet, és rendszerint tartalmazzák a romániai magyar kulturális életben gyakran előforduló klisét is: "hiánypótló".

Vox populi, vox dei. Legyen meg az Ő akaratuk. Ez a könyv is hiánypótló ... ugyanúgy, mint ahogy az összes többi munka, tanulmány, kötet stb. Könyvet nem azért publikálnak, mert valakinek, valakiknek ez örömet okoz. A publikációknak és így a könyv(ek)nek van - és kell, hogy legyen - célja. Valamit akar (nak) mondani, valamit akar (nak) tisztázni, valamit be akar (nak) mutatni. Ennek a könyvnek a célja: elfogulatlanul bemutatni Háromszéket. Nem dicsérve, nem ajnározva. Úgy, ahogy azt azok látják, érzik, akik itt laknak, bár nem itt születtek, vagy itt születtek, de már nem itt laknak, vagy - horibile dictu! - itt születtek, itt laknak, és itt is dolgoznak...bővebben

 Részletes keresés