Betöltés...

Gutenberg Kiadó, Csíkszereda

Cím: Zsögöd utca 49. 530123 Miercurea-Ciuc/ Csíkszereda, Románia
Honlap: www.gutenbergkiado.ro
Vezető: Tőzsér László igazgató
Telefon: +40/266/310-960, +40/743/091-408
E-mail: kiado@gutenbergkiado.ro


A csíkszeredai Gutenberg Nyomda 2010-től könyvkiadóként is megjelent az erdélyi és a magyarországi könyvpiacon, igényes, szép kiállítású gyerekkönyvekkel.

A szalontai kovács
2.300 Ft
Az aranycsináló, Ki álmodta a legszebbet? / Móra Ferenc

A Gutenberg Kiadó egyszerre három gyermekkönyvet jelentetett meg a közelmúltban: mindhárom klasszikus szerzőtől, három-három Mátyás király mesével, igényes kivitelben, fiatal erdélyi művészek gyönyörű illusztrációival. Jelen kötetünk Móra Ferenc három Mátyás király történetét tartalmazza, Mezey Ildikó, a kiváló erdélyi grafikusművész illusztrációival.


Afrika
1.700 Ft
László Noémi

Igényes lapozó formájában adta ki a Gutenberg Kiadó László Noémi Afrika című versét, amelynek szakaszait a csíkszeredai Csillag István képzőművész illusztrációi nyomán gondolhatják tovább a kicsik. A József Attila-díjas költő verséből az afrikai állatokat ismerhetik meg, és persze a kontinens azon egzotikus országait, ahol ezek a nagyszerű lények előfordulnak.


Egyszer volt Budán kutyavásár
2.300 Ft
Róka fogta csuka, csuka fogta róka, varga fogta mind a kettő; A három kérdés / Jókai Mór

A Gutenberg Kiadó egyszerre három gyermekkönyvet jelentetett meg a közelmúltban: mindhárom klasszikus szerzőtől, három-három Mátyás király mesével, igényes kivitelben, fiatal erdélyi művészek gyönyörű illusztrációival. Jelen kötetünk Jókai Mór három Mátyás király történetét tartalmazza, Keszeg Ágnes, a kiváló erdélyi grafikusművész illusztrációival.


Lázár-kert
1.700 Ft
Lövétei Lázár László

Lövétei Lázár László József Attila-díjas költő forga­ta­gos-vidám, természeti képekre és a versnyelv zeneisé­gére építő versét lapozóként vehetik kézbe a gyermekek, hogy a következő pillanatban a Lázár-kert történetében rögtön otthon érezhessék magukat. Gyermekek játszanak a kert zöldjében, szabad ég alatt – ugye mindenki számára ismerős egy ilyen nyári életkép? De Levivel, aki egy „hangyalányba” szerelmes, vagy Bécivel, aki „cipőfűző-gilisztával” eteti kedvenc récéjét, csak itt, Lövétei Lázár László verseiben, Damó István „mesés” rajzain találkozhatunk.


Mátyás király juhásza
2.300 Ft
Mátyás király és a százesztendős ember, A kolozsvári bíró / Benedek Elek

A Gutenberg Kiadó egyszerre három gyermekkönyvet jelentetett meg a közelmúltban: mindhárom klasszikus szerzőtől, három-három Mátyás király mesével, igényes kivitelben, fiatal erdélyi művészek gyönyörű illusztrációival. Jelen kötetünk Benedek Elek három Mátyás király történetét tartalmazza, Csillag István, a kiváló erdélyi grafikusművész illusztrációival.


Napsugár-csízió
1.700 Ft
Kovács András Ferenc

A kisebb gyerekeknek szól a Kovács András Ferenc Napsugár-csízió című verséből készült lapozó. A Napsugár-csíziót hat éves korig ajánlják, mivel a kemény kartonra nyomott lapozó a legkisebbek vehemens „érdeklődésének”, forgatásának is ellenáll. A könyvként és játékszerként egyaránt kézbe vehető lapozóban az erdélyi származású Faltisz Alexandra igényes illusztrációi hozzák közelebb a kicsiket a vershez. Megismerhetik „a tág esztendőben csúszkáló, farsangolni illanó, pillangót lehelő, zöldet özönöltető, cimpát veresebbre húzgáló napsugárt”, vagyis a nap utazásain keresztül az évszakokat.Részletes keresés