Betöltés...

Városi Könyvtár, Szabadka

Vezető: Ágoston Pribilla Valéria
Telefon: +381/24/553-115
E-mail: subiblioteka@gmail.com"Csak nézni kell ezeket a rajzokat..."
5.900 Ft   4.720 Ft
-20%
Csáth Géza földesi naplórajzainak és rajzfüzeteinek atlasza / Ágoston Pribilla Valéria, Hózsa Éva, Ninkov K. Olga (szerk.)

A szabadkai Városi Könyvtár féltve őrzött értékei között kétségtelenül külön hely illeti meg Csáth Géza Földesen vezetett orvosi naplóját. Időről időre elővéve, irodalmi ínyencek kíváncsiságának eleget téve, néhány publikációtól eltekintve, a nagy nyilvánosság elöl elzárva a ritkaságok elszigetelt életét élte eddig. A kiadvány a Páciensek könyvében készült rajzokat és jegyzeteket közli, melyet a Városi Múzeum tulajdonában álló rajzfüzet és a Dér Zoltán hagyatékában található festmény teszi teljessé. Csáth sokoldalú művészeti tevékenysége közül a legkevésbé ismert és feldolgozott a képzőművészeti munkássága, így minden Csáth-olvasónak, rajongóknak, értelmezőknek izgalmas adalékkal szolgál a kötet.


Az emlékezés elevensége
3.990 Ft   3.192 Ft
-20%
Kosztolányi Dezső Napok a szülőföldön / Hózsa Éva, Arany Zsuzsanna, Kiss Gusztáv (szerk.)

Jelen kötet az író születésnapja idején, a tizenöt éve Szabadkán megrendezett Kosztolányi-napokon elhangzott előadások gyűjteménye. Ötvenhat értekezés, esszé a kortárs irodalom "élő" klasszikusairól. Szakszerű, de nem hűvös elemzések, alkalmi írások, de tartós Kosztolányi-élmény az alapjuk.


Kihez vagy mihez hű?
1.200 Ft   960 Ft
-20%
Tanácskozás fordításról, ferdítésről és nem fordításról - Kosztolányi szellemében / Ágoston Pribilla Valéria, Hicsik Dóra, Hózsa Éva (szerk.)

A Kosztolányi-életműhöz kötődő, új kérdésirányokat is felvető fordításkonferencia körüljárja a témához kötődő legfontosabb kérdések mindegyikét: Lefordítható-e a mű? Mi érdekel egy idegen közeget egy másik irodalomból? Mi befolyásolja egy mű befogadástörténetét? A tartalom vagy a forma az elsődleges? Mennyiben kell ragaszkodni az eredetihez? A fordító szerzőtárs vagy közvetítő? (Dr. Katona Edit)Részletes keresés