Betöltés...

Idegen nyelvű, többnyelvű


Nemzetőrök, honvédek, hadmozdulatok
2.300 Ft
Lendva-vidék a szabadságharcban 1848-1849 / Molnár András
A kötet az immár bő másfél évszázada a Lendva-vidéken lezajott törétnelmi... bővebben

Népi műemlékek a Balaton körül
2.990 Ft
Sisa Béla / A Szent Korona öröksége

A Balaton és környéke különleges hangulatú táj, amelynek hatása alatt az itt élő emberek csodálatos lakókörnyezetet hoztak létre maguknak. Sisa Béla Ybl-díjas építész a régi műemlékes iskola tagjaként számos népi műemlék helyreállításának tervezője és felügyelője volt az Országos Műemléki Felügyelőségnél. Az ő szakavatott tolmácsolásában dolgoztuk fel e balatoni táj legszebb helyreállított népi műemlékeit. Biztosak vagyunk abban, hogy ha ezt a szép körutat valaki végigjárja, egy különleges, letűnt világ részesévé válik. 

 


Nina és Emil - Nina a Emil
3.990 Ft
Kováč, Zsófia Anna / Komáromi mesék / Komárńanské rozprávky

Magyarul és szlovákul meséli Nina, a Dunában élő sellőlány és Emil, a komáromi kisfiú találkozásának történetét Kováč Zsófia Anna. A Komáromi mesék sorozatban megjelent kötetet Koreny Dóra remek rajzai illusztrálják. A mese után részletes leírás és képek alapján horgolással elkészíthető a két főszereplő bábuja. 


Notlandung
4.800 Ft
Gedichte und Erzählungen / Zoltán Böszörményi

Mit “Notlandung” veröffentlichte der mitteldeutsche verlag im Herbst 2019 eine Sammlung aus Gedichten und Erzählungen des rumänisch-ungarischen Dichters und Schriftstellers Zoltán Böszörményi in einer Übersetzung von Hans-Henning Paetzke. Ähnlich wie Sturua gehörte auch Böszörményi zu den verkannten Künstlern seiner Generation. 1951 im rumänischen Arad geboren, erschienen 1979 und 1981 seine ersten Gedichtbände und brachten ihn in den Fokus der Geheimpolizei. Er floh nach Österreich und emigrierte später nach Kanada, wo er als Journalist arbeitete. Heute gilt er als wichtige literarische Stimme der ungarischen Literatur mit zahlreichen Veröffentlichungen und Übersetzungen in andere Sprachen. 2012 erhielt er den Attila-József-Literaturpreis.


Öregek könyve
3.900 Ft
Cartea bătrânilor / Plugor Sándor - Szilágyi Domokos

Plugor Sándor 1960 és 1964 között készített, emberi sorsokat, életérzéseket ábrázoló, mintegy 120 grafikája ihlette Szilágyi Domokost 699 soros kötetének, az Öregek könyvének megírásában. A két művész együtt választotta be a kötetbe a soroknak legmegfelelőbb grafikákat.

Halála felé haladtában az öreg mintha élete dolgaival találkoznék — épül az élet elemeiből a halotti beszéd, talán példázatként, hogy még elmúlni sem olyan nagyon egyszerű. S a halálról szóló sorok mellett arcok állanak, kedves tárgyak között. A kép, igazi természetéhez híven, megjeleníti mindazt, amitől szavaival elválni készül.


Örökségkönyv
5.000 Ft
Wass Albert szellemi hagyatéka a Kárpát-medencében és a nagyvilágban - Ajándék DVD - Wass Albert portréfilm / Dr. Tanka László (főszerk.)

Wass Albert munkásságával nemzetünk és irodalmi életünk legnagyobbjai közé emelkedett. Különös és egyedülálló személyiség. Népszerűsége, olvasottsága itthon és külföldön egyre nő. Hatalmas életművének megítélését ellentmondások, izgalmas életútját titkok övezik...


Őrvidéki magyarokról őrvidéki magyaroknak
3.000 Ft
Über Warter Ungarn für Warter Ungarn / Szoták Szilvia (szerk.)

Pedagógusok és kutatók, professzorok és családanyák, zenészek, helybeli és a környékről érkezett érdeklődők töltötték meg az alsóőri termet az Imre Samu Nyelvi Intézet által szervezett konferencián. Úttörő vállalkozása volt ez az intézetnek, amelynek célja: osszuk meg kutatási tapasztalatainkat, eredményeinket azokkal, akiktől, akik által, és akik érdekében azok megszülettek...


Periplu montan - Barangolás
3.000 Ft
Borsec şi împrejurimile/ Borszék és környéke / Nicolae Bucur (szerk.) / HMKK könyvek

A fotók jó időben, jó hangulatban készült "ellesett pillanatok", amelyek esetlegességeikben is az életszerűséget sugallják, vállalva az általánosítás veszélyét. Izgalmasak és vonzóak a fényképek a Kisbeszterce völgyének kissé elfelejtett szűk világáról, ahol a Kelemen havasok zord tekintete összekacsint a Csalhó hófehér szoborszikláivaI. A csíkszeredai székhelyű Hargita Megyei Kulturális Központ szervezte második borszéki fotótábor anyagából készített színes albumban Ádám Gyula, Balázs Miklós, Barabás Zsolt, Bálint Zsigmond, Erdély Bálint Előd, János Dénes, Kristó Róbert, Magyari Hunor, Nagy P. Zoltán és Szabó Attila fotóit láthatjuk, az alkotók szakmai életrajzával...bővebben


Petrik Pál 100
3.000 Ft
Emlékkiállítás a művész születésének 100. évfordulójára - kétnyelvű katalógus / Szarka Mándity Krisztina

A neves festő születésének századik évfordulója alkalmából rendezett Petrik Pál 100 című retrospektív kiállítás kétnyelvű katalógusát veheti kezébe az olvasó. A Petrik Pál 100 című kiállítás száz napig volt megtekinthető a Zentai Városi Múzeumban, ugyanis a művész idén ünnepelné századik születésnapját. Az emlékév apropóján megrendezett kiállítás katalógusának megjelenésében közreműködtek Szarka Mándity Krisztina, művészettörténész, a kiállítás és a kiadvány szerzője, valamint Beszédes István, költő, a katalógus grafikai előkészítője. A katalógus megjelenését a Magyar Nemzeti Tanács támogatta...bővebben

 


Pining Away
2.500 Ft
A Novel / Zoltán Böszörményi
Böszörményi Zoltán (Arad, 1951) József Attila-díjas költő, író, szerkesztő.  This... bővebben

Poeme din Ithaca - Ithakai költemények - Poemata ex Ithaca
2.000 Ft
Dorin Tudoran
  Az Amerikában élő kitűnő román származású költő és egyetemi professzor, Dorin Tudoran... bővebben

Poezii - Versek
1.680 Ft
Dumitru Păcuraru / Bilingua

A kortárs román költő versei kétnyelven. A szatmárnémeti Dumitru Pacuraru ritkán megszólaló költő, de olyan, akit nem lehet elfelejteni. A verseiből száműzött romantika, az irónia álarcában, mint elfojtott vágy, lopakodik vissza. A Bilingvis sorozatban megjelent kötet verseit Balázs Béla fordította magyarra.


Poezii - Versek
1.500 Ft
George Vulturescu / Bilingua

A román költő versei két nyelven olvashatóak, magyarul és románul.


Poezii - Versek
1.500 Ft
Ioan Nistor / Bilingua

A román költő versei két nyelven olvashatóak, magyarul és románul.


Poezii - Versek
1.900 Ft
Lucian Blaga

A villám sem él sokáig fényében magányosan, csupán addig, míg elérhet felhőtől az első fáig, mellyel egyesülni vágyik. A vers maga is olyan. Fényében magányosan addig él, ameddig élhet, felhőtől elér a fáig, indul tőlem, s meglel téged. Lucian Blaga (Született 1895, Lámkerék, Gyulafehérvár mellett - meghalt 1961, Kolozsvár) Papi család sarja,  Szászsebesen, Brassóban tanul. 1910-ben, 15 éves korában debütál. Szebenben, majd Bécsben filozófiát végez. Hamar az élvonalba kerül, drámái is figyelemre méltóak. Filozófiai iskolát teremt Romániában. 1945 után eltiltják a közléstől, kiteszik a kolozsvári egyetemről. Később rehabilitálják. 


Reading Through Theory
2.990 Ft
Studies in Theory-framed Interpretation of the Literary Text / Enikő Bollobás

A kötet olyan tanulmányokat gyűjt egybe, amelyek az irodalomtudományban az elmúlt fél évszázadban lezajlott nagy elméleti fordulatokat tükrözve performatív, interszubjektív, posztmodern, feminista, tropológiai és retorikai elméletekre támaszkodnak. Nemcsak az elméletek különböző paradigmáit és értelmezési módszereit mutatják be, de szövegértelmezésben is alkalmazzák azokat.


Rëcsnik
1.000 Ft
Vajdasági magyar szótárfüzet / Antal Szilárd

Ha olyan helyen élünk, ahol egy meghatározott nyelven beszélünk, de a mindennapok során, az iskolán kívül egy másikat is hallunk és gyakran használunk, a meglevő nyelvnek kialakul egy új formája, amelyhez meglehetősen körülményes bárminemű lingvisztikai kvalitást társítani. Jelen szótárfüzet igyekszik áthidalni azokat a megértési és megértetési problémákat, amelyek ebből a – mindennapjainkat érintő – „szimpatikus” nyelvi sokszínűségből adódnak. Annál is inkább hasznos a jelen kiadvány, mert a nyelvek által összefűződnek szenzibilitásaink.


Rom sau ţigan
2.700 Ft
Dilemele unuis etnonim în spaţiul românesc / István Horváth – Lucian Nastasă (ed.)

Asistâm tot mai mult în ultima vreme la manifestarea unui sentiment de sfială atunci când în discursul public se face referire la un anumit grup etno-cultural. Acest grup în spaţiul românesc a fost cunoscut de-a lungul vremii sub diverse dentumiri, din care (în diverse grafii sau pronunţii) douăm în mod cert au făcut carieră: ţigan şi rom.


Romancero gitano
3.000 Ft
Federico García Lorca
A világhírű huszadik századi spanyol klasszikus költő, Federico García Lorca (1898- 1936)  15 darabból... bővebben

Romanes. Tradiţia integrării la romii gabori din Transilvania
2.900 Ft
Martin Olivera

Gaborii, cu mustăţi opulente şi pălării negre comfortabile, cu veste descise peste cămaşă şi cu ceasuri de buzunar pentru bărbaţi, cu fuste colorate şi eşarfe înflorate ce acoperă părul femeilor, adoră să se afişeze ca nişte ţigani de sărbătoare. Dar, aflăm citind analiza lui Martin Olivera, ar fi greşit să vedem în această proclamare a diferenţei o disidenţa; dimpotrivă, ea semnalează integrarea romilor în societatea transilvană contemporană. (Patrick Willims)Részletes keresés