Betöltés...

Hírek, események

2020.07.23 ÚJ SIKERKÖNYV az Irodalmi Jelen gondozásában.MEGJELENT Bátorligeti Mária: A GONDOZÓNŐ

A kiadó így ajánlja könyvét: "Bátorligeti Mária az évtized egyik legjobb magyar regényével jelentkezett.  A gondozónő végig feszültségben tartja az olvasót. Témája időszerű: külföldön munkát vállaló fiatal nő története. Gyönyörű a regény nyelvezete, meghökkentőek költői képei. A történet pedig a kegyetlen realitás és egy mágikus, képzeletbeli világ keveréke. Ilyen nagy szeretettel az Irodalmi Jelen még nem ajánlott könyvet."

A regény a 36 éves Magdáról szól, aki egy francia tanyára kerül gondozónőnek, ahol egy sztrókból lábadozó idős férfit kell ápolnia. Hamarosan teljes személyiségét igénybe veszi a maga módján boldogtalan család, melyben mindenkinek megvan a sajátos egyénisége. A gondozással járó összezártság, az egymásrautaltság, a multikulturális környezet és a kommunikációs nehézségek furcsa helyzetek elé állítják Magdát, melyek következtében sokrétű érzések, zűrzavaros kapcsolatok jönnek létre az ápoltjával és a munkaadó házaspárral. 

Ápoltja egy betelepedő férfi, a családban domináns szerepe van, sajátos kultúrával és vallással rendelkezik, ősrégi szokást elevenít fel a tanyán. Magdában állandó feszültséget keltenek a megérzett titkok és a veszélyhelyzetek, melyek fokozatosan válnak értelmezhetővé. Végtelenül sűrű atmoszféra jellemzi ezt a regényvilágot, melyben képek villannak be Magda múltjából, a kisvárosról, a gyerekkorról, a külföldi munkavállalás okairól, bevándorlókról, szeretethiányról, a megértés és felelősség fontosságáról, a lét rejtélyes jelképeiről, a belső és külső világ bonyolult kölcsönhatásairól. Visszaemlékezések, emlékfoszlányok, álmok, sejtelmek, megérzések, árnyalt lélektani bemutatás, idő- és téreltolódások, nézőpontváltások, összeillesztésre váró történetek jellemzik ezt a hagyományos és modern formájú művet, melyet a szerző külföldön dolgozó magyar nők és saját tapasztalatai alapján írt meg.

Kapható 20% kedvezménnyel, 2000 Ft-érthttp://xantusz.hu/a-gondozno.html

Bővebben...
 
2020.01.24 ÓRIÁSI ÉRDEKLŐDÉS KÍSÉRI Barak Dávid: Elásott igazság - A dunaszerdahelyi maffia felemelkedése és bukása CÍMŰ KÖNYVÉT

1999-ben a civilizált világ valaha volt legnagyobb nyílt színi maffialeszámolását követték el egy felvidéki kisvárosban. A dunaszerdahelyi tízes gyilkosság áldozatai a sírba vitték bűneiket, ahogy az igazságszolgáltatás a merénylet tetteseit sem érte soha utol. Húsz év telt el a vérengzés óta, és itt a legfőbb ideje annak, hogy kiderüljön, miért lett Dunaszerdahely a bűn szlovákiai fővárosa. Az ELÁSOTT IGAZSÁG című könyv fikció és legendák nélkül, tényszerűen és hitelesen mutatja be a csallóközi bűnözés és bűnüldözés letaglózó történetét. Zsaruk és gengszterek, árulás és bosszú – egy utcai rendőrből lett országos főkapitány, valamint Sátor Lajos és a Pápay-klán dokumentált története. 

Kapható 20% kedvezménnyelhttp://xantusz.hu/elasott-igazsag.html

Sajtóhírek

https://index.hu/kulfold/2020/01/16/ha_halalt_kellett_osztani_azt_szerdahelyrol_tettek/

https://parameter.sk/elasott-igazsag-azzal-tudattal-jottem-ide-hogy-vagy-megolnek-vagy-valamit-sikerul-tennunk-maffia

https://ujszo.com/regio/konyv-a-dunaszerdahelyi-alvilagrol

https://dunaszerdahelyi.sk/brutalis-csallokozi-maffiavilagot-idezi-fel-sikerkonyv

 

 

 
2019.11.14 MEGJELENT! Dénes Tamás - Dlusztus Imre: MEGGYPIROS MEZBEN - A magyar labdarúgó-válogatott játékosai 1902-2019

A Puskás Stadion megnyitására időzítve megjelent és bemutatták a sajtónak a hazai könyvkiadás és futballtörténet egyedülálló vállalkozását, amely feldolgozta a magyar labdarúgó válogatott játékosainak életrajzát 1902-2019 ősze között.

            1001 válogatott labdarúgónk életrajzi adatai, szakmai életútja, válogatott meccseinek statisztikája, elemzése.

            941 magyar válogatott mérkőzés jegyzőkönyve: helyszan, időpont, nézőszám, játékvezető, csapatok összeállítása, gólok, cserék, sárga lapok, kiállítások stb.

            1902-2019 futballtörténeti kronológia

             Futballtörténeti írások

Rendelhető 20%  kedvezménnyel, 11 900 Ft-ért:  http://xantusz.hu/meggypiros-mezben-hu.html  vagy xantusz@hdsnet.hu

Új sajtóhírek:

https://hirado.hu/kultura-eletmod/konyv/cikk/2019/11/13/megjelent-az-1001-magyar-valogatott-labdarugo-lexikonja#

https://www.origo.hu/sport/futball/20191113-megjelent-a-magyar-focivalogatott-1001-jatekosat-bemutato-konyv.html

https://focimagazin.hu/2019/11/meggypiros-mezben-c%C3%ADmmel-jelent-meg-magyar-válogatott-játékosok-lexikonja

http://m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-egyetlen-konyvben-a-nemzeti-tizenegy-1001-jatekosa-2732337

 

 

 


Részletes keresés