Betöltés...

Hírek, események

2020.11.30 MEGJELENT ÉS RENDELHETŐ BIHARI ZOLTÁN: MI, SVÁBOK CÍMŰ KÖNYVE!

Egy monumentális és egyúttal hiánypótló könyvet ajánlunk figyelmébe.

A Nemzeti Értékek Könyvkiadó Bihari Zoltán: Mi, svábok című kötetével indította el a hazai nemzetiségeket bemutató riportkönyv sorozatát. Közel másfélszáz településen, frissen készült portrékban történeteket, közösségeket, csoportokat, helyi személyiségeket mutatnak be a szerzők, reprezentálva a magyarországi németek mai kulturális életét, önszerveződését. Az írásokból megismerhetjük a falvak, városok sváb múltját, de még erőteljesebben megjelenik az elmúlt esztendőkben látványosan megerősödő jelen, az egyre gazdagabb színeket öltő hagyományőrzés, elveszettnek hitt szokások újraélesztése, az épített örökség gondozása, az ének-, zene- és tánccsoportok sokfélesége, a nevelési-oktatási intézmények nemzetiségi bővülése. 

Bihari Zoltán: Mi, svábok

Történetek magyarországi németekről

Bejártuk az ország zeg-zugait, aprófalvaktól a kisvárosokon át Budapest néhány kerületéig, a nemzetiségi tömböktől a kicsiny szórványszigetekig. A hazai németség közismert és szinte ismeretlen helyein jártunk, az általánosan jellemző katolikus falvak mellett protestánsoknál is; telepített, másodtelepített és szervezetten egyáltalán nem telepített községekben egyaránt megfordultunk; a történelem viharaiban erősen megtépázott és szerencsésebb sorsú közösségekben, két-, három- vagy négynemzetiségű falvakban. Mintegy másfélszáz települést vagy városrészt kerestünk fel. Ami közös bennük, hogy mindenhol őrzik az őseiktől örökölt kultúrát, nyelvet, szokásrendszert, ünnepeket, épített örökséget, lehetőségük és tudásuk szerint.  

Ára: 12 600 Ft

 

Bővebben...
 
2020.10.20 Óriási érdeklődés kíséri az fb-n Bihari Zoltán: MI, SVÁBOK. Történetek magyarországi németekről című könyvének posztját

 

Hosszú évtizedek után újból virágzó, gyarapodó, identitásukban megerősödő korszakot élhetnek a magyarországi németek. A hazai társadalomban, kultúrában, gazdaságban egykor betöltött jelentős szerepük számos értéket hagyott hátra. Napjainkban pedig szemtanúi lehetünk közösségük látványos újraszerveződésének, érdekképviseleti, kulturális és oktatási-nevelési tevékenységük gazdagságának, mellyel ismét kézzelfogható, fontos értéket képviselnek hazánk kulturális palettáján. A múltjukat kutató, jelenüket és jövőjüket építő svábok életerős közösséget alkotnak. Ezt kívántuk bemutatni a Nemzeti Értékek Könyvsorozatban, riportokkal, történetekkel, személyes portrékkal.

                                                                                  http://xantusz.hu/mi-svabok.html

 

MEGJELENÉS: 2020. november 20.

Rendeléseket már fogadunk.

 

Bővebben...
 
2019.11.14 MEGJELENT! Dénes Tamás - Dlusztus Imre: MEGGYPIROS MEZBEN - A magyar labdarúgó-válogatott játékosai 1902-2019

A Puskás Stadion megnyitására időzítve megjelent és bemutatták a sajtónak a hazai könyvkiadás és futballtörténet egyedülálló vállalkozását, amely feldolgozta a magyar labdarúgó válogatott játékosainak életrajzát 1902-2019 ősze között.

            1001 válogatott labdarúgónk életrajzi adatai, szakmai életútja, válogatott meccseinek statisztikája, elemzése.

            941 magyar válogatott mérkőzés jegyzőkönyve: helyszan, időpont, nézőszám, játékvezető, csapatok összeállítása, gólok, cserék, sárga lapok, kiállítások stb.

            1902-2019 futballtörténeti kronológia

             Futballtörténeti írások

Rendelhető 20%  kedvezménnyel, 11 900 Ft-ért:  http://xantusz.hu/meggypiros-mezben-hu.html  vagy xantusz@hdsnet.hu

Új sajtóhírek:

https://hirado.hu/kultura-eletmod/konyv/cikk/2019/11/13/megjelent-az-1001-magyar-valogatott-labdarugo-lexikonja#

https://www.origo.hu/sport/futball/20191113-megjelent-a-magyar-focivalogatott-1001-jatekosat-bemutato-konyv.html

https://focimagazin.hu/2019/11/meggypiros-mezben-c%C3%ADmmel-jelent-meg-magyar-válogatott-játékosok-lexikonja

http://m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-egyetlen-konyvben-a-nemzeti-tizenegy-1001-jatekosa-2732337

 

 

 


Részletes keresés