Betöltés...

Háromszék természetkalendáriuma

Dombi Szilvia Helga – Gaál Zsuzsanna – Majos Andrea Aranka

Ár: 8.000 Ft

Raktáron

Háromszék Vármegye Kiadó, Sepsiszentgyörgy
215 × 275 mm, kötött, 260 oldal
Kiadás éve: 2014
ISBN: 978-606-8598-01-7

Ez a kiadvány igényes számbavétele annak a természeti kincsnek, amivel Háromszék rendelkezik. Hónapról hónapra sorolja a naptári év jeles napjaihoz kapcsolódó népi időjárásjósló regulákat, a nemzeti- és nemzetközi környezetvédelmi napokat, s az évszakok váltakozását követve mutat be 325 növény-, állat- és gombafajt.

Mint minden elsőkönyves szerző, mi is reméljük, hogy jó fantáziával megáldott, vagy különböző okokból otthonukból kimozdulni nem tudó olvasóinknak pusztán az olvasás során is élményt nyújtunk ismeretterjesztő kiadványunkkal.

Szeretnénk, ha az év bármely szakában, otthonából egyszer csak a természetbe vágyva, kézenfekvőnek találja felütni az adott hónapnál e kötetet és abban ötletekre lelve, felfedezni a tájat. Többéves természetjáró tapasztalatunkra alapozva garantáljuk, hogy a tisztelettel és figyelemmel közelítő olvasó mindig találni fog magának valamilyen érdekességet, örömet.

Már csak a végtelen fajtagazdaságnak köszönhetően sem lehetett célunk a teljesség igényével való szakmai feltérképezés. De az igen, hogy követhetővé váljon a természet változása, reményeink szerint nem csak a könyv oldalait lapozva, hanem abból ötletet kedet merítve, személyes közelségből is.

Vagyis: bakancsra fel, kedves Olvasó, fedezd fel velünk Háromszéket!Részletes keresés