Betöltés...

Gyerekkönyvek

Kínálatunkban nagy számban találhatóak gyerekkönyvek: mesék, gyerekversek, népmesék, klasszikusok és kortárs szerzők művei, antológiák.


A bátor nyúl
3.200 Ft
Verses mesék kicsiknek és nagyoknak / Tóth Elemér

"Gyermekkoromra visszapillantva, rendszerint valahogy így kezdődtek édesanyám hol humoros, kacagtató, hol meg szomorkás, mélabús meséi, történetei, amelyekben a legkisebb fiú mindig bámulatos hőstetteket vitt véghez. Nos, alighanem ezek a gyermekkori élmények és emlékek ébredtek újra bennem, és vittek, vezettek a meseíráshoz. A szépségnek és örömnek azt a szívet melengető élményét szerettem volna és szeretném átadni nektek általuk, amelyet nekem jelentettek és jelentenek mindmáig. Az itt közölt meséim szelíd humora, kedves játékossága remélhetőleg valamennyiőtökben az öröm forrása lesz és marad."


A diófa meséi
2.990 Ft
Lengyel Piroska Noémi

"A diófa meséi című kötet írásai önéletrajzi ihletésűek, anyai, tanítói tapasztalatokkal átszőve. Az események a való világban játszódnak, mindig idealizálva a helyzetet. A diófa pozitívan szemléli a világot. Az élet szépségeire hívja fel a figyelmet. A kert, fái, virágai emberi tulajdonságokkal felruházott szereplők. [... ] A gyermek megtudhatja, tavasztól tavaszig mi történik a növényekkel. Eközben önmagára, szüleire, testvéreire, barátaira ismerhet. Megoldást, választ kaphat egy-egy élethelyzetre. [...] A gyermeki realizmust, a mágikus világképet, a kreativitást, az iontelligenciát egyaránt tetten érhetjük a mesék olvasása során. Ezért 4 éves kortól 104 éves korig ajánlom olvasásra, továbbgondolásra a diófa történeteit." (Lengyel Piroska Noémi)


A felhőhalász/Cloudcatcher
1.900 Ft
Sue Wootton

A nap süt és Fellegi bácsi, a díjnyertes paradicsomkertész boldog. De amikor a felhők eltakarják a napot, a táj sötétbe borul. Fellegi bácsi paradicsomai nem nőnek tovább, sőt mit több, az égbolt beborult. Ám Fellegi bácsi tudja, mi a teendő: el kell kapnia a felhőket az égen. És megépíti a hiper-szuper Soha-Hiba Nem-Probléma csodamasinát…

The sun is shining and Mr Bellavista, grower of prize tomatoes, is happy. But when clouds creep over the sun, his outlook darkens. His tomatoes will never ripen, and what’s more, the sky looks a mess...bővebben


A földönkívüli kislány
2.700 Ft
Balla Margit / Kabóca-könyvek

Egy hűvös szeptemberi reggelen a szél belökte Miki szobájának ablakát, és valami beesett a szőnyegre. Egy apró, rózsaszín galacsin, ami hirtelen megmozdult, nyújtózott egyet, és megszólította Mikit. A nyolcéves, meglehetősen magányos kisfiú élete ettől a pillanattól gyökeresen megváltozik. S miközben Miki Nimukénak, az égből pottyant lénynek segít titkos küldetése végrehajtásában, saját múltjának rejtélyeire is fény derül. A korántsem veszélytelennek tűnő vállalkozás nem mellékes szereplője Baruch, a macska.

A fordulatokban gazdag történet magával ragadja a kisgyerek fantáziáját, de a gyermeki lélek rezdülései iránt fogékony felnőttet is elbűvöli a közös olvasás során. 


A füttyös legény
2.900 Ft
Csángó népmesék / Burus János Botond (szerk.)

A mesék szövege Faragó József és Kallós Zoltán csángóföldi népmesegyűjtéseiből válogatva.

A csángó népcsoport neve kóborlót, bandukolót, vándorlót jelent. Ilyenek a meséik is: kanyargósba váltó egyenesek, mint az út, mindig váratlan részletbe botlók, mint az utazó. Ebben a könyvben fütyörészéssel nyerheted el a királyleány kezét, kibabrálhatsz csínytevő szomszédjaiddal, fizetség helyett dió a béred, sokszor az eszeddel kell igazságot tenned - de ha bármikor bajban találnád magad, beszélő kutyák és varázserejű madarak sietnek a segítségedre.


A karácsonyi hangyalka
1.900 Ft
Tamás Tímea

Sajátos képiség, érzékletesség, humorral oldott patetikusság, játékosságba szelídülő komolyság - ezekkel a jelzőkkel lehet illetni Tamás Tímea líráját, s ezek jellemzik legújabb kötetét is. A kötet költői és létbeli monológként, variációs szerkezetként is működik, úgy is olvasható. Egy-egy metafora füzérként futja, fonja át a versek térségeit, mintegy beszőve, beleszőve a veszendő és örök és mégis egyetlen életet – s voltaképpen az égit és a földit is, méghozzá a „hangyalét” perspektíváján át.


A kékbolygó története
2.400 Ft
Andri Snaer Magnason

„Aranykori teljességet idéző ős-állapot honol a kék bolygó kis szigetén: az örökifjú gyermeklélek önfeledt, kiapadhatatlan derűje és harmóniája. De egyszer csak váratlanul becsapódik a szigetlakók életébe űrhajóján Hahó Jónapot. Ezzel véget is ér az ártatlanság idilli állapota, és elkezdődik a történet, a móka, az álom-valóraváltás. Csakhogy mindennek ára van. Még ha az elején úgy is tűnik, hogy a kaland megéri a kis kompromisszumot, a folyamatot már nem lehet leállítani. Vagy mégis? A meseregény igazi remekmű. Bölcseleti magja a bűnbeesés mítoszából táplálkozik, a történet kifejtése színes, izgalmas. A fikció magával ragadó, stiláris eszköztára gazdag, eredeti. Megállja a helyét a gyermekirodalom klasszikusainak sorában. Bátran ajánlható gyermeknek, felnőttnek egyaránt.


A két csillag
5.490 Ft
Újdonság
Egy vándor mesemondó történetei / Samuel Allo gyűjtése

Hét mesén keresztül hívja útra kelni ifjú és megélt korú olvasóit egyaránt egy valódi világutazó. Hatalmas panorámaképeken megelevenedő tájakat bejárni, a végtelen óceán partján elmerengeni, egy afrikai baobabfa hűsítő árnyéka alatt üldögélni, madarakkal szárnyra kapni, titokzatos ösvényeken lábnyomába lépni, s eljutni a legtávolabbra: embertől emberig.


A kincsesláda
2.100 Ft
Fellinger Károly

A legtöbb mese Jókáról és Nagyfödémesről született. Ezeknek a falvaknak külön érdekessége, hogy évszázadokig a Felső Csallóközhöz tartoztak. Ennek is köszönhető, hogy Mátyusföld déli részének mese- és mondavilága rokonítható Szigetköz és Csallóköz népi hiedelmeivel. Innen az igricek és tündérek gyakorisága. A változatos boszorkánytörténetekbe egyéni színt vitt az is, hogy a Mátyusföld északi részén lakó szlovákság hiedelmeiből jó pár bekerült a vegyesen lakott települések mesekincsébe. A mátyusföldi mesék jellegzetessége még a nélkülözhetetlen cigányfolklór. Ezek a mesefeldolgozások elsősorban szórakoztatni akarnak.(Fellinger Károly)


A kis repcsi meséi
1.700 Ft
Öt kis mese estére / Szunyog Zsuzsa

A kis repülő, amely napközben a gyerekszoba plafonján függ, egy éjszaka addig icereg-ficereg, míg sikerül magát kiszabadítania, és kirepül az ablakon. Milyen kalandok várnak rá a gyerekszoba falain túl? Erről szól ez a kis mesekönyv. Illusztrálta: Hrábcsek Réka.


A legényfa kivirágzik
2.999 Ft
Mesék és elbeszélések / Tamási Áron

Tamási Áron legszebb meséi és legmesésebb elbeszélései olvashatók ebben a kötetben. Az ízes nyelven elbeszélt történetek életre keltik a korabeli Erdély és a székely mesevilág különös alakjait: az eszes vándorlegényt, a segítőkész ördögöt, a szeretetre vágyó Halált, a furmányos kereskedőt és persze a szép hajadont, akinek rózsa illatozik a köldöke helyén...

 


A majomkirályfi
2.100 Ft
Fülöp-szigeteki népmesék

Vércse Miklós biztos kézzel válogatott a Fülöp-szigeteken fennmaradt és továbbélő népmesék között, melyek jó része nem is annyira mese, mint inkább a filippínó ősök mítoszainak és legendáinak feldolgozása, a teremtéstörténettől kezdve az évezredek során szájról szájra járó okos "példamesékig". Sok történet cseng ismerősen, hiszen a világ népmesekincsének vándortémáit tartalmazza. Az állattörténetek megkerülhetetlen tanulságokkal szolgálnak az olvasó számára. Az emberi leleményességet taglaló történetek pedig humorukkal hatnak. A rövidebb-hosszabb meséket a fiatal érsekújvári illusztrátor, Lucia Pauliková színes festményei varázsolják látványossá.


A meditálók titka
3.990 Ft
ifjúsági regény / Csóka Ferenc

A meditálók titka a szerző ifjúsági regénye a kalandokról, sci-firől, szerelemről, táborozásról szól. Ajánlott a 12-15 éves korosztálynak.


A Nagyerdőben
1.800 Ft
Balázsy Géza

Ha szeretetre, megértésre, összetartozásra vágysz, kedves olvasó, menj el a Nagyerdő környéki Margarétás rétre. Szunyóka, Nyafóka és Pufóka biztos megörül neked. Nyuszi mama, Szarka néni vagy Sün Samu szintén tárt karokkal vár. Balázsy Géza megkapó, őszinte hangú könyvének lelke van. A szöveg és az illusztrációk szoros egységének, a könnyen követhető cselekménynek, vagy talán az érdekes figuráknak köszönhető a mesék utánozhatatlan bája? Valószínűleg mindhárom tényező hozzájárul ahhoz, hogy a kis könyv belopja magát az óvodás és kisiskolás korú olvasók szívébe.


A nótafa
3.400 Ft
Néprajzos mesék / Belle Orsolya

Mi az, amiről azonnal tudjuk, hogy a miénk? Tudományosabban, mit tekint a magyar ember magyar evidenciának? Néhány kiemelkedő történelmi esemény és személyiség mellett a népművészetünket. A magyar viselet, a népzenénk, táncaink, a népmeséink, tárgyi népművészetünk (nem megfeledkezve konyhaművészetünk magyar sajátosságairól, a halászléről, pörköltről, töltött káposztáról és a többiről) azonnal fölismerhető a nemzetközi sokaságban. Ennél is fontosabb, a magyar népművészet tartalmában, mondanivalójában ugyanakkor egyetemes...


A pinty és a többiek
3.470 Ft
Markó Béla

Gyermekversek a szerző válogatásában. Markó Bélának ebben a kötetében olyan gyermekverseket találhatunk, melyek többségének témáját ezúttal is az állatok szolgáltatják: ilyen a kiadvány címét is adó A pinty és a többiek, ezen kívül más, valóságban is létező állatról olvashatunk rövid, általában négy soros versikéket (Tudósítás az állatkertből), de olyan élőlényekkel is találkozunk, amelyek a valóságban nem, sokkal inkább a gyermekek képzeletében léteznek, a gyermeki fantázia szerint cselekszenek (A játékmackó álma; A papagáj-óvodában; Mit csinál a zebra?; Kenguru-háború; A kalapnyúl)...bővebben


A Piros rét meséi
1.600 Ft
Haraszti Mária

A szerző új könyvének illusztrálására gyermekrajzokat használt fel, amelyek egyszerű és játékos formáikkal izgalmas színt visznek a modern környezetből a képzelet világába átlépegető történetekbe. A Piros réten, ahol minden megtörténhet, kaland és jókedv vár az olvasókra. A főszereplő kísérője egy hamisítatlan fekete kandúr, aki velünk tart a Sárkánykirály és a Pipacskirálynő birodalmába is. A könyv hátlapja úgy van kialakítva, hogy a színes játéktábla segítségével többen is részt vehessenek a játékban.


A sárkány bögréje
2.990 Ft
Raffay Endre

Raffay Endre meseregényében a népmeséket alkotó elemek zárójelbe kerülnek, a felmutatott mesevilág ízig-vérig kortárs univerzum: a folytonosságot a (mesei szöveg)-múzeumok és mesetörténeti (meta)szövegek biztosítják. Egyedi történetvezetése, szikár nyelve, finom humora, a tudományos világ paródiája, kultúrtörténeti meghatározottsága, a fantasyirodalom paneljeinek használata és az elbeszélés szintezésének módja a kortárs meseirodalmi diskurzusba való beépülését biztosítja a mesekönyvnek. (Herédi Károly)


A sünkirályfi
2.700 Ft
Ambrus Lajos

A sünkirályfi kötet a Kriterion kiadványa, és Forró Ágnes ismert illusztrátor rajzai teszik még színesebbé az amúgy is ízes, székely történeteket. A szerkesztő Jakabffy Tamás a szerző korábbi, 1996 és 2006 köteteiből válogatta össze a tekintélyes terjedelmű, hetvenhárom mesét tartalmazó könyv anyagát. Ebben nem csak mesék, de rövidebb, tréfás, anekdotaszerű történetek is vannak Korondról, ennél fogva nemcsak gyermekeknek, hanem felnőtteknek is ajánlják a könyvet...bővebben


A szalontai kovács
2.300 Ft
Az aranycsináló, Ki álmodta a legszebbet? / Móra Ferenc

A Gutenberg Kiadó egyszerre három gyermekkönyvet jelentetett meg a közelmúltban: mindhárom klasszikus szerzőtől, három-három Mátyás király mesével, igényes kivitelben, fiatal erdélyi művészek gyönyörű illusztrációival. Jelen kötetünk Móra Ferenc három Mátyás király történetét tartalmazza, Mezey Ildikó, a kiváló erdélyi grafikusművész illusztrációival.Részletes keresés