Betöltés...

Erdélyi népi szakácskönyv

Asztalos Enikő

Ár: 1.500 Ft

Raktáron

Erdélyi Gondolat Könyvkiadó, Székelyudvarhely
150 x 205 mm, fűzött, 168 oldal
Kiadás éve: 2012
ISBN: 978-606-534-055-8

Az erdélyi népi konyha része a magyar táplálkozási kultúrának. Legjellemzőbb vonása, hogy régebbi és újabb ételek párhuzamosan, együtt jelentkeznek benne a XX. század végén.

Tartalomból:

I. RÉGEBBI ÉS ÚJABB ÉTELRECEPTEK

• Levesek • Húsételek (Főtt húsok, Darált húsok, Sültek) • Krumpliból készült ételek • Kenyér és kenyértésztából készült sütemények • Kukoricából és kukoricalisztből készült ételek •

II. SÜTEMÉNYEK, TORTÁK, ÉDESSÉGEK

• Élesztős tészták • Poronyótészták és aprósütemények • Kavart tészták • Mézes tészták • Krémmel töltött tészták • Torták • Más édességek • Hűsítő italok •

III. GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG ELTEVÉSE ÉS BEFŐZÉSE

Tudnivalók a befőzésről • A gyümölcs tartósítása, befőzése • Gyümölcsaszalás • Kompótok • Lekvárok, Ízek • Dzsemek, édességek • Gyümölcsszörpök • Ecetek • A zöldség tárolása és befőzése • Tárolás veremben, pincében, kamrában • Levesnek valók, főzelékek, saláták, mártások • Savanyúságok • Ízesítők s A hagyományos népi ünnepi ételek rendje Erdélyben • 



Részletes keresés