Betöltés...

Gasztronómia

Szakácskönyvek, borászat.


Székely Kalendárium 2018
1.290 Ft
Kocsis Károly (szerk.)

A legújabb Székely Kalendárium 48 oldallal vaskosabb a korábbi kiadásokhoz képest, ami jelentős tartalmi színesedést, gazdagodást eredményezett. Az alapelv viszont nem változott: Székelyföld kincsestárának átörökítése, népszerűsítése. Több fejezetben is érdekes, gyakorlatban alkalmazható tudnivalókat kínálunk gyógy- és fűszernövényekről, gombákról, székelyföldi orchideákról, a gasztronómiai részt pedig több mint ötven eredeti erdélyi ételrecept erősíti termesztési, eltevési, tartósítási praktikákkal kiegészítve...


Székely Ízek 1.
1.300 Ft
Ételek / György János
„Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka... bővebben

Székely Ízek 2.
1.300 Ft
Sütemények / György János
„Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka... bővebben

Kerek a káposzta
1.950 Ft   1.450 Ft
-26%
Párolva, főzve, sütve, savanyítva / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Sorozatunk negyedik kötetében sok-sok káposztából készült étel receptjét osztjuk meg Önökkel, bemutatva, hogy mennyi finomságot lehet készíteni ebből a közkedvelt zöldségből. Mivel itt az ősz, úgy gondoljuk, éppen aktuális egy ilyen könyv minden háziasszony számára. A könyvben egyszerű és különleges fogásokat egyaránt talál az olvasó, a salátától kezdve egészen a tésztás ételekig bőven van választék kötetünkben.


Erdélyi népi szakácskönyv
1.500 Ft
Asztalos Enikő

Az erdélyi népi konyha része a magyar táplálkozási kultúrának. Legjellemzőbb vonása, hogy régebbi és újabb ételek párhuzamosan, együtt jelentkeznek benne a XX. század végén...bővebben


Mindennapi krumplink
1.750 Ft
hétfőtől vasárnapig / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Ízes Tündérkert sorozatunk harmadik kötetében számos ötletet kínálunk olvasóinknak, hogy minden alkalommal változatosan készíthessék el ezt a bárki számára elérhető zöldségfélét. A krumpli rengeteg receptben felhasználható, sós és édes ételek elkészítésére egyaránt alkalmas, és az év minden időszakában megtalálható. Olyan szakácskönyvet ajánlunk olvasóinknak - sok lépésről lépésre bemutatott recepttel -, amely hiánypótló, ugyanakkor hasznos,hiszen a krumpli alapeledelünk.


Ünnepi menük
1.750 Ft
Lépésről lépésre, könnyedén / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Kedves olvasóink ezúttal egy olyan szakácskönyvet tarthatnak a kezükben, amely azonkívül, hogy hasznos, nélkülözhetetlen mindazok számára, akik imádják a finom ételeket, szeretnek főzni, de szükségük van részletes útmutatásra. Könyvünk ugyanis valamennyi fogás elkészítését lépésről lépésre mutatja be, fotókkal illusztrálva az ételkészítési folyamatokat...


Főzősuli
1.750 Ft
Kezdők szakácskönyve / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Azzal a szándékkal indítjuk útjára legújabb kötetünket, hogy örömet szerezzünk mindazoknak, akik szeretnének minél jobban megtanulni főzni. Akik imádnak a konyhában sürögni-forogni, de hogy ne váljanak ezen tevékenykedés rabjaivá, ezért hasznos ötletekkel, tanácsokkal latjukéi főleg a „pályakezdőket"...


Ünnepi menük 2.
1.750 Ft
Lépésről lépésre, könnyedén / Varga Károly (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Egy jó társaságban, családi vagy baráti körben elfogyasztott remek ebéd, vacsora még hosszú ideig emlékezetes marad, nemhiába gondolunk legeslegelőbb egy ilyen esemény megtervezésekor arra, hogy mit is teszünk majd az asztalra. Az elfogyasztott finom falatok mindenkit jókedvre derítenek, de nem csak az ízek, az ételek látványa is nagyon fontos, a szép tálalás, a szemnek tetsző színek garantálják a sikert...


Székely és más finomságok kerek pocakoknak
1.800 Ft
Könnyen elkészíthető sütemények gyerekeknek / Asztalos Ágnes – Rudolf Elisabeth (szerk.)

A felnőttekkel közös főzőcske, a konyhai fortélyok ellesése minden gyerek számára nagy móka és kihívás egyszerre. Legújabb sorozatunk első kötete azoknak a gyerekeknek szól, akik szívesen megismerkednének a székely konyha rejtelmeivel, és szívesen elkészítenének más, egyszerű recepteket is. A receptek leírása gyerekek számára is könnyen érthető...


Meglelé borát - A Duna Borrégió borútikönyve
1.850 Ft
Dlusztus Imre

A Duna Borrégió készen áll a következtetések levonására és készen áll arra is, hogy megmutassa teljesítményeit.  A régió egyediségét könnyen föl lehet ismerni, ha a borokhoz nyitottan közelít a kóstolója. A cserszegi fűszeres itt a Kunságban talált otthonra...


Meglelé borát - Az Eger Borrégió borútikönyv
1.850 Ft
Mátraaljai borvidék - Bükkaljai borvidék - Egri borvidék / Dlusztus Imre

Dlusztus Imre borszakíró tollából: "Meglelé borát" című borútikönyv, az Eger-borrégióról, amely a borrégiók útikönyv sorozat második kiadványa. A második kötet 25 Eger-vidéki borászatot mutat be oly módon, hogy a borász(at)ról rajzolt portrét kiegészítik a leghasznosabb információk: 


Meglelé borát – Sopron és az Észak-Dunántúl Borrégió borútikönyve
1.850 Ft
Soproni borvidék – Etyek-Budai borvidék – Móri borvidék – Neszmélyi borvidék – Pannonhalmi borvidék / Dlusztus Imre

Ez, a sorban negyedik könyv a Budától Sopronig húzódó északi térséget mutatja be öt borvidéken (Etyek-Budai, Neszmélyi, Móri, Pannonhalmi és Soproni) keresztül. Nem véletlenül kezdtem mondandómat a sokszínűséggel, mert bár az északi klíma erősen meghatározó, a fajtaösszetétel hihetetlenül gazdag ebben a borrégióban... 


A Perczel család alkalmazottjának, Makai Erzsébetnek receptgyűjteménye Koller Mártonné átdolgozásában
2.000 Ft
Binder Borbála – Lohn Annamária – Dr. Szőts Zoltán (szerk.) / Völgységi Füzetek

A receptfüzet írója 1936-1948-ig a Perczel család alkalmazottja volt. Ebben a receptgyűjteményben, mint manapság bármelyik háziasszony receptfüzetében fellelhetők azok a nevek, akiktől a füzet írója a receptet kapta...


Kolozsvári szakácskönyv
2.300 Ft
Hasznos útmutató a középosztály számára a háztartás minden ágában / Kriterion Konyha

Természetesen a kötet, minthogy az eredeti kiadvánnyal való minél nagyobb hasonlóságra törekedett, nem zárkózik fel azon szakácskönyvek sorába, amelyek az étkek képeivel gazdagon illusztráltak. Viszont a receptek és a praktikus tanácsok java része amellett, hogy manapság is alkalmazható, a nyelvhasználatnak köszönhetően egy kis kulturális-gasztronómiai időutazásra is elröpít. A kötetben található illusztrációk pedig hozzásegítik a könyv forgatóit a békebeli idők hangulatának felidézéséhez.


Meglelé borát - A Pannon Borrégió borútikönyve
2.440 Ft
Villányi borvidék - Szekszárdi borvidék - Pécsi borvidék - Tolnai borvidék / Dlusztus Imre

Svájci, német, dél-tiroli, olasz telepedik közénk, mint ezerszáz éven keresztül mindig. Van szín magyar borász, aki sváb bálba jár és stifoldert készít; van sok sváb borász, aki élenjáró magyar és ünnepkor bocskait visel; van itt német nyelvű horvát és szláv nevű sváb is. Gyönyörű keveredés. Mecseknádasdon szekszárdi, Kisjakabfalván villányi borok készülnek – mindkét település Pécsi borvidékhez tartozik...


Meglelé borát - A Balaton Borrégió borútikönyve
2.440 Ft
Balatonfüred - Csopaki borvidék - Badacsonyi borvidék - Balaton-felvidéki borvidék - Balatonboglári borvidék - Nagy-Somlói borvidék - Zalai borvidék / Dlusztus Imre

A mai Balaton gyönyörű, egységes műegész: a Teremtő legszebb gondolatainak egyike. Itt körben a nagy tó mentén mindenütt termesztettek szőlőt. Somogy vármegye címerében egy szőlőfürtöt tartó kéz emlékeztet arra, hogy itt hajdanán minden háznál hallani lehetett a szomszéd szőlőskertjének susogását. A Balaton partjának vulkanikus alapokon variálódó, sokszínű talajösszetétele, valamint a nagy vízfelület hőkiegyenlítő hatása tökéletes feltételeket teremt a bor készítésére...


A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
2.495 Ft
Csigó Zita / Házi praktikák

A jelenleg is zajló gasztronómiai forradalom ezt az italt is alaposan górcső alá vette, és beillesztette a mai kor ételkultúrájába. Ennek köszönhetően akár egy komplett menüsort is felépíthetünk közreműködésével az előételektől, színpompás salátáktól, levesektől kezdve a változatos főételeken át egészen a desszertekig...

 


Kalotaszeg népi táplálkozása és szokásai
2.700 Ft
Dr. Pethő Mária Anna

Kalotaszeg elsősorban népművészetéről, gyönyörű hímzéseiről és fafaragásairól ismert, e könyv segítségével szeretnénk rámutatni arra, milyen felbecsülhetetlen értékek rejtőznek ezen vidék hagyományos táplálkozásában is. Rónay Egon, az angol konyha megújítója, a 'világ nagy konyhái' közé sorolja az erdélyit, a kínaival és a franciával együtt. Erdély területének konyhája több ponton is eltér az anyaországitól. Ennek egyik magyarázata az ételek elterjedésének nyugatról kelet felé haladó iránya. A korábban az egész országra jellemző ízlés visszaszorult és archaizálódott Erdélyben, ahol különleges politikai, társadalmi fejlődés ment végbe és a kulturális keveredés is közrejátszott a sajátos, gazdag étkezési szokások kialakulásában. Az erdélyi magyar népi táplálkozás természetesen önmagában sem egységes. Határozott különbségek mutatkozhatnak a kelet- és nyugat-erdélyi kulturális elemek között, melyeket szintén igyekszünk feltárni. A kiadvány nagyszámú recept közlésével kívánja segíteni a tájegységre jellemző ételek elkészítését.


Erdélyi receptórium
2.700 Ft
verssel és prózával / Hantz Lám Irén

A háztartás fáradságos munka, de ugyanakkor állandó örömforrás is. A közös ebéd vagy vacsora a családot, közösséget összetartó erő. Azt szeretném, ha ebből a rendhagyó recepteskönyvből az olvasó észrevenné az írások szerzőinek és a receptek összeállítójának azt a szándékát, hogy az étkekre úgy tekintsenek, mint a szeretetnek különleges megnyilvánulási formájára...bővebben



Részletes keresés