Betöltés...

Gasztronómia

Szakácskönyvek, borászat.


A nagy borkönyv
14.910 Ft   11.900 Ft
-20%
Újdonság
1000 magyar pincészet / Dlusztus Imre, Bihari Zoltán, Ercsey Dániel, Viniczai Sándor
 
 
 

A kötet az első hazai boralmanach, amely a teljességre törekedve mutatja be a piacon palackozott borral jelenlévő magyar borászatokat. A közel 800 oldalas színes album így alapos keresztmetszetet nyújt ezen tradicionális mesterség mai képviselőiről. 

A 22 borvidéket körbejárva megismerhetjük az ismertebb és kevésbé ismert, a nagyüzemi és kis családi pincészeteket - mintegy 1000 magyar pincét. Vannak, akiknek közismert borait gyakran láthatjuk a boltok polcain, ugyanakkor sok olyan borászatról olvashatunk, akiknek borait inkább az ínyencek ismerik, vagy csak a borvidéken belül kóstolhajtuk meg őket. Az évről évre változó hazai borpiacról egy szélesre tárt pillanatképet nyújtunk, a 2019-es állapotokat rögzítve, amely reményeink szerint sok olvasónak kedvet ad felfedezni a szőlőhegyek gazdag világát. 

 

 


Ünnepi menük
1.750 Ft
Lépésről lépésre, könnyedén / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Kedves olvasóink ezúttal egy olyan szakácskönyvet tarthatnak a kezükben, amely azonkívül, hogy hasznos, nélkülözhetetlen mindazok számára, akik imádják a finom ételeket, szeretnek főzni, de szükségük van részletes útmutatásra. Könyvünk ugyanis valamennyi fogás elkészítését lépésről lépésre mutatja be, fotókkal illusztrálva az ételkészítési folyamatokat...


Kerek a káposzta
1.950 Ft   1.450 Ft
-26%
Párolva, főzve, sütve, savanyítva / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Sorozatunk negyedik kötetében sok-sok káposztából készült étel receptjét osztjuk meg Önökkel, bemutatva, hogy mennyi finomságot lehet készíteni ebből a közkedvelt zöldségből. Mivel itt az ősz, úgy gondoljuk, éppen aktuális egy ilyen könyv minden háziasszony számára. A könyvben egyszerű és különleges fogásokat egyaránt talál az olvasó, a salátától kezdve egészen a tésztás ételekig bőven van választék kötetünkben.


Erdélyi népi szakácskönyv
1.500 Ft
Asztalos Enikő

Az erdélyi népi konyha része a magyar táplálkozási kultúrának. Legjellemzőbb vonása, hogy régebbi és újabb ételek párhuzamosan, együtt jelentkeznek benne a XX. század végén...bővebben


Ünnepi menük 2.
1.750 Ft
Lépésről lépésre, könnyedén / Varga Károly (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Egy jó társaságban, családi vagy baráti körben elfogyasztott remek ebéd, vacsora még hosszú ideig emlékezetes marad, nemhiába gondolunk legeslegelőbb egy ilyen esemény megtervezésekor arra, hogy mit is teszünk majd az asztalra. Az elfogyasztott finom falatok mindenkit jókedvre derítenek, de nem csak az ízek, az ételek látványa is nagyon fontos, a szép tálalás, a szemnek tetsző színek garantálják a sikert...


Erdélyi receptórium
2.700 Ft
verssel és prózával / Hantz Lám Irén

A háztartás fáradságos munka, de ugyanakkor állandó örömforrás is. A közös ebéd vagy vacsora a családot, közösséget összetartó erő. Azt szeretném, ha ebből a rendhagyó recepteskönyvből az olvasó észrevenné az írások szerzőinek és a receptek összeállítójának azt a szándékát, hogy az étkekre úgy tekintsenek, mint a szeretetnek különleges megnyilvánulási formájára...bővebben


Székely Ízek 1.
1.300 Ft
Ételek / György János
„Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka... bővebben

Székely Ízek 2.
1.300 Ft
Sütemények / György János
„Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka... bővebben

100% disznó
3.900 Ft
A legjobb disznóvágós és disznós receptek / Pálinkás Norbert - Szabó Gábor

Szürkére mázolt ajtó volt, súlyos vaskilinccsel, ami mögé bújtam. Tisztán emlékszem a félelemmel vegyes gyermeki kíváncsiságra. Két tenyerem a fülemhez lapítottam, hátha úgy nem hallom a visítást, közben az arcommal félretoltam a kamra foszló függönyét, hogy meglessem, ami odakinn történik öregapám hátsó udvarán. Épp akkor halt meg egy disznó. Három-négy éves lehettem...bővebben


Zöldfűszerek a kertben és a konyhában
2.995 Ft
Megyeri Szabolcs - Liptai Zoltán / Házi praktikák

Könyvünkben a fűszernövények ültetéséhez, gondozásához adunk tanácsokat, felhasználásukat pedig növényenként 2-2 recept is segíti...


Erdélyi ízek
3.900 Ft
2200 bevált recept / Gergely Éva

Gergely Éva első könyvét, a Süssünk, süssünk valamit, 1994-ben jelentettük meg először, majd ezt követte a Mindennapok szakácskönyve és a Nyár a kamrában. Látva a sorozat sikerét, úgy döntöttünk, hogy e munkák sokadik kiadását összevonva, kibővítve és átszerkesztve, egy kötetben adjuk újra közzé. Kívánunk Olvasóinknak, a házi ízek szerelmeseinek, kezdő és haladó háziasszonyoknak kellemes időtöltést a konyhában, sikeres sütés-főzést!


Székely Kalendárium 2018
1.290 Ft
Kocsis Károly (szerk.)

A legújabb Székely Kalendárium 48 oldallal vaskosabb a korábbi kiadásokhoz képest, ami jelentős tartalmi színesedést, gazdagodást eredményezett. Az alapelv viszont nem változott: Székelyföld kincsestárának átörökítése, népszerűsítése. Több fejezetben is érdekes, gyakorlatban alkalmazható tudnivalókat kínálunk gyógy- és fűszernövényekről, gombákról, székelyföldi orchideákról, a gasztronómiai részt pedig több mint ötven eredeti erdélyi ételrecept erősíti termesztési, eltevési, tartósítási praktikákkal kiegészítve...


Főzősuli
1.750 Ft
Kezdők szakácskönyve / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Azzal a szándékkal indítjuk útjára legújabb kötetünket, hogy örömet szerezzünk mindazoknak, akik szeretnének minél jobban megtanulni főzni. Akik imádnak a konyhában sürögni-forogni, de hogy ne váljanak ezen tevékenykedés rabjaivá, ezért hasznos ötletekkel, tanácsokkal latjukéi főleg a „pályakezdőket"...


Magyar cukrászdák és kávéházak
9.450 Ft
Bihari Zoltán / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

A szegedi Nemzeti Értékek Könyvkiadó tavaly vágott bele egy nagyszabású kiadói tervbe. Olyan könyvsorozat indítására vállalkozott, amely tematikusan mutat be egy-egy szakmát, ágazatot, igényes, ismeretterjesztő albumok formájában. A könyvsorozat első kötetei a gasztronómia területét érintették. A jó magyar pálinka, A jó magyar sör, A magyar húsmívesség, a Mindennapi kenyerünk hagyományos, kézműves szakmák hazai történetét és kiváló szereplőit mutatta be portrériportokon keresztül. A könyvsorozat legújabb kötete Magyar cukrászdák és kávéházak címmel jelenik meg novemberben...


Mindennapi krumplink
1.750 Ft
hétfőtől vasárnapig / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Ízes Tündérkert sorozatunk harmadik kötetében számos ötletet kínálunk olvasóinknak, hogy minden alkalommal változatosan készíthessék el ezt a bárki számára elérhető zöldségfélét. A krumpli rengeteg receptben felhasználható, sós és édes ételek elkészítésére egyaránt alkalmas, és az év minden időszakában megtalálható. Olyan szakácskönyvet ajánlunk olvasóinknak - sok lépésről lépésre bemutatott recepttel -, amely hiánypótló, ugyanakkor hasznos,hiszen a krumpli alapeledelünk.


Kalotaszeg népi táplálkozása és szokásai
2.700 Ft
Dr. Pethő Mária Anna

Kalotaszeg elsősorban népművészetéről, gyönyörű hímzéseiről és fafaragásairól ismert, e könyv segítségével szeretnénk rámutatni arra, milyen felbecsülhetetlen értékek rejtőznek ezen vidék hagyományos táplálkozásában is. Rónay Egon, az angol konyha megújítója, a 'világ nagy konyhái' közé sorolja az erdélyit, a kínaival és a franciával együtt. Erdély területének konyhája több ponton is eltér az anyaországitól. Ennek egyik magyarázata az ételek elterjedésének nyugatról kelet felé haladó iránya. A korábban az egész országra jellemző ízlés visszaszorult és archaizálódott Erdélyben, ahol különleges politikai, társadalmi fejlődés ment végbe és a kulturális keveredés is közrejátszott a sajátos, gazdag étkezési szokások kialakulásában. Az erdélyi magyar népi táplálkozás természetesen önmagában sem egységes. Határozott különbségek mutatkozhatnak a kelet- és nyugat-erdélyi kulturális elemek között, melyeket szintén igyekszünk feltárni. A kiadvány nagyszámú recept közlésével kívánja segíteni a tájegységre jellemző ételek elkészítését.


Kolozsvári szakácskönyv
2.300 Ft
Hasznos útmutató a középosztály számára a háztartás minden ágában / Kriterion Konyha

Természetesen a kötet, minthogy az eredeti kiadvánnyal való minél nagyobb hasonlóságra törekedett, nem zárkózik fel azon szakácskönyvek sorába, amelyek az étkek képeivel gazdagon illusztráltak. Viszont a receptek és a praktikus tanácsok java része amellett, hogy manapság is alkalmazható, a nyelvhasználatnak köszönhetően egy kis kulturális-gasztronómiai időutazásra is elröpít. A kötetben található illusztrációk pedig hozzásegítik a könyv forgatóit a békebeli idők hangulatának felidézéséhez.


Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat
2.995 Ft
Maria Sartor / Házi praktikák

A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és maga az eljárás az idők folyamán tulajdonképpen nem változott. A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért füstölünk, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni.

 


Meglelé borát - Az Eger Borrégió borútikönyv
1.850 Ft
Mátraaljai borvidék - Bükkaljai borvidék - Egri borvidék / Dlusztus Imre

Dlusztus Imre borszakíró tollából: "Meglelé borát" című borútikönyv, az Eger-borrégióról, amely a borrégiók útikönyv sorozat második kiadványa. A második kötet 25 Eger-vidéki borászatot mutat be oly módon, hogy a borász(at)ról rajzolt portrét kiegészítik a leghasznosabb információk: 


Erdélyi-hegyalja, a borok hazája
3.500 Ft
Csávossy György / Borozgató Magyarok

Csávossy György az egész erdélyi borászatot áttekinti - a Partiumot is beleértve -, tájtörténeti, néptörténeti, és szellemtörténeti forrásmunkák, levéltári, okleveles kutatások alapján. Műve rendkívül gazdag tárháza az ismereteknek, markáns és pontos leírásai művelési kultúrának, hagyománynak, régi szőlőfajtáknak, a Leánykától, Királyleánykától, a Magyarádi mustostól, Járdoványtól, egészen az újakig...



Részletes keresés