Betöltés...

Gasztronómia

Szakácskönyvek, borászat.


100% disznó
3.900 Ft
A legjobb disznóvágós és disznós receptek / Pálinkás Norbert - Szabó Gábor

Szürkére mázolt ajtó volt, súlyos vaskilinccsel, ami mögé bújtam. Tisztán emlékszem a félelemmel vegyes gyermeki kíváncsiságra. Két tenyerem a fülemhez lapítottam, hátha úgy nem hallom a visítást, közben az arcommal félretoltam a kamra foszló függönyét, hogy meglessem, ami odakinn történik öregapám hátsó udvarán. Épp akkor halt meg egy disznó. Három-négy éves lehettem...bővebben


A 120 legjobb palacsinta
1.750 Ft
Édes és sós változatok / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Ki ne szeretné a palacsintát? Gyerekkorunk közkedvelt desszertje végigkísér egy életen át, mondhatni megunhatatlan. Kevés olyan ételféleség van, amelyik ilyen elterjedt lenne a népek konyhájában, mint a palacsinta. Világszerte ismerik és fogyasztják önmagában, de akár más ételek körítéseként is. Valójában már ősidők óta ismerjük, hiszen a régi korok kenyérhelyettesítő lepényei nagyon hasonlítottak napjaink palacsintájához...


A halfőzés fortélyai a Balaton mentén
4.800 Ft
Szabó Zoltán

A kiadvány a Balaton mente 40 településének jellegzetes halfőzési hagyományait, ma is alkalmazott fortélyait öleli fel több mint 400, személyesen gyűjtött recept formájában. Az ételleírás minden esetben egy-egy Balaton menti település bemutatásának kiegészítése, illusztrációja. A honismereti keret emeli ki a munkát a szabvány szakácskönyvek sorából: az egyes helységekről pontos, igényes, ugyanakkor tömör és olvasmányos helytörténeti áttekintést kap az olvasó. Mindezt térképvázlattal, a település címerével, rajzokkal esztétikusan kiegészítve, élvezetes stílusban, igényes kivitelben...


A jó magyar pálinka
7.500 Ft
Dlusztus Imre - Soós Kálmán / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

,,Tiszta, nemes gyümölcsíz,

Egy pohárban tűz és víz,...."

Magyarország egyik csodájáról, az ezerarcú pálinkáról dalolja e sorokat Kontor Tamás, miközben tulipános pohara falán egy egész nép kincse gurul végig...


A jó magyar sör
7.770 Ft
Dlusztus Imre / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

Egy hazai sörbarát számára jó kézbe venni ezt a hiányt pótló, szép könyvet. Ha kedvükre belelapozgatnak és elolvassák, igazi szellemi kinccsel lesznek gazdagabbak. Biztosan még nyitottabbak lesznek a minőségi magyar sörök iránt. A magyar sörkultúra színes hagyományai az igényes szórakozást szolgálják.

Ajánljuk még: A magyar húsmívesség


A magyar húsmívesség
7.770 Ft
Dlusztus Imre / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

"Hosszú évszázadokig bárminemű hús kimérése, kis tételben való árusítása csakis a mészárszékben történhetett. Így a vaddal és hallal való kereskedés is a mészáros céh üzlete volt. Noha a hetipiacokon már a 16. század eleje óta bárki árulhatott húst, az állatot egészben vagy félbe vágva, vagyis csak nagyobb tételként adhatta el. A bontás, a kimérés, a porciózás maradt a mészárosoknál. A hentesek a 19. században emelkedtek a mészárosokkal azonos rangra, mivel önálló céhet csak ekkortól alapíthattak...

Ajánljuk még: A jó magyar sör


A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
2.495 Ft
Csigó Zita / Házi praktikák

A jelenleg is zajló gasztronómiai forradalom ezt az italt is alaposan górcső alá vette, és beillesztette a mai kor ételkultúrájába. Ennek köszönhetően akár egy komplett menüsort is felépíthetünk közreműködésével az előételektől, színpompás salátáktól, levesektől kezdve a változatos főételeken át egészen a desszertekig...

 


A Perczel család alkalmazottjának, Makai Erzsébetnek receptgyűjteménye Koller Mártonné átdolgozásában
2.000 Ft
Binder Borbála – Lohn Annamária – Dr. Szőts Zoltán (szerk.) / Völgységi Füzetek

A receptfüzet írója 1936-1948-ig a Perczel család alkalmazottja volt. Ebben a receptgyűjteményben, mint manapság bármelyik háziasszony receptfüzetében fellelhetők azok a nevek, akiktől a füzet írója a receptet kapta...


Alma a konyhában
4.990 Ft
365 almás recept kreatív ötletekkel, érdekességekkel, köztük 12 ételkülönlegesség mesterszakácsok ajánlásával! / Karen Berman - Melissa Petitto

365 almás recept kreatív ötletekkel, érdekességekkel, köztük 12 ételkülönlegesség mesterszakácsok ajánlásával. Ennek az egyedülálló szakácskönyvnek a sokoldalú alma a főszereplője. Az Alma a konyhában 365 almás receptet foglal magába. Az év minden napjára jut egy ínycsiklandó, a gyümölcs friss ízétől megújult fogás, a hónapoknak, évszakoknak és a hozzájuk kapcsolódó ünnepeknek megfelelően.  A receptek mellett hasznos tippeket talál az almafajták kiválasztásához, konyhai trükköket a gyümölcs kezeléséhez, szempontokat az egyéb ételekkel való párosításhoz. Arra is adunk divatos ötleteket, hogyan készíthet almából vendégváró vagy ünnepi kerti és lakásdekorációt.


Egészségesen, gluténmentesen
5.980 Ft
Kézikönyv kezdőknek a gluténmentes diéta és életmód könnyed bevezetéséhez / Olivia Dupin

Alapmű azok számára, akik most tértek vagy térnek át a gluténmentes életmódra. Az egyszerű, de nagyszerű receptekben kezdő és tapasztalt szakács egyaránt örömét fogja lelni. Az Egészségesen, gluténmentesen nélkülözhetetlen vezérfonal a glutén nélküli életmód hatékony bevezetéséhez és megtartásához a cöliákiások, gluténérzékenyek és búzaallergiások számára éppúgy, mint azoknak, akik egyszerűen csak egészségesebb étrendre és jobb közérzetre vágynak. Az Egészségesen, gluténmentesen jóvoltából nem stressz és nyűg többé a gluténmentes életmódra való áttérés, hanem gyerekjáték!


Erdélyi ízek
3.900 Ft
2200 bevált recept / Gergely Éva

Gergely Éva első könyvét, a Süssünk, süssünk valamit, 1994-ben jelentettük meg először, majd ezt követte a Mindennapok szakácskönyve és a Nyár a kamrában. Látva a sorozat sikerét, úgy döntöttünk, hogy e munkák sokadik kiadását összevonva, kibővítve és átszerkesztve, egy kötetben adjuk újra közzé. Kívánunk Olvasóinknak, a házi ízek szerelmeseinek, kezdő és haladó háziasszonyoknak kellemes időtöltést a konyhában, sikeres sütés-főzést!


Erdélyi Konyha Kalendárium 2019
1.590 Ft
Újdonság
A hazataláló ízek világa

Kalendáriumaink sorozatából a 2019. esztendeit is útjára bocsátjuk. Kötelez az Erdélyi Konyha elnevezés, nemcsak földrajzilag, hanem szellemileg is. Hogyan lehet hűséges maradni az erdélyi gasztronómia hagyományaihoz, és egyben lépést tartani a rohanó időkkel, amikor a nyomtatott szó lassanként halványul, mert a digitális korszak térhódítása térdre kényszeríti?... 


Erdélyi konyha – Kolozsvári szakácskönyv
2.950 Ft
Újdonság
Hasznos útmutató a középosztály számára a háztartás minden ágában / Golubeff Lóránt (szerk.)

Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása.


Erdélyi mézeskalács
2.900 Ft
Lírai receptkönyv / Tar Károly

Feltételezhető, hogy a mézeskalácsosság egyidős a méz használatával. Az egyiptomi piramisokban nemcsak méz-, hanem mézestészta- maradékot is találtak. Amikor abba a lepénybe, melyet az ókorban kenyérnek neveztek, mézet is kevertek, az édes kaláccsá változott. A fűszeres mézeskalács nem hiányzott az ínyenc rómaiak asztaláról. Az i. e. 180–170 körül rendezett bacchanáliákon, amelyek valamiféle titkos szexpartik voltak, nem hiányzott a libuim, ahogyan a mézből és lisztből készített, izgatóan fűszerezett süteményeket nevezték volt...bővebben


Erdélyi népi szakácskönyv
1.500 Ft
Asztalos Enikő

Az erdélyi népi konyha része a magyar táplálkozási kultúrának. Legjellemzőbb vonása, hogy régebbi és újabb ételek párhuzamosan, együtt jelentkeznek benne a XX. század végén...bővebben


Erdélyi receptórium
2.700 Ft
verssel és prózával / Hantz Lám Irén

A háztartás fáradságos munka, de ugyanakkor állandó örömforrás is. A közös ebéd vagy vacsora a családot, közösséget összetartó erő. Azt szeretném, ha ebből a rendhagyó recepteskönyvből az olvasó észrevenné az írások szerzőinek és a receptek összeállítójának azt a szándékát, hogy az étkekre úgy tekintsenek, mint a szeretetnek különleges megnyilvánulási formájára...bővebben


Erdélyi-hegyalja, a borok hazája
3.500 Ft
Csávossy György / Borozgató Magyarok

Csávossy György az egész erdélyi borászatot áttekinti - a Partiumot is beleértve -, tájtörténeti, néptörténeti, és szellemtörténeti forrásmunkák, levéltári, okleveles kutatások alapján. Műve rendkívül gazdag tárháza az ismereteknek, markáns és pontos leírásai művelési kultúrának, hagyománynak, régi szőlőfajtáknak, a Leánykától, Királyleánykától, a Magyarádi mustostól, Járdoványtól, egészen az újakig...


Főzősuli
1.750 Ft
Újdonság
Kezdők szakácskönyve / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Azzal a szándékkal indítjuk útjára legújabb kötetünket, hogy örömet szerezzünk mindazoknak, akik szeretnének minél jobban megtanulni főzni. Akik imádnak a konyhában sürögni-forogni, de hogy ne váljanak ezen tevékenykedés rabjaivá, ezért hasznos ötletekkel, tanácsokkal latjukéi főleg a „pályakezdőket"...


Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat
2.995 Ft
Maria Sartor / Házi praktikák

A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és maga az eljárás az idők folyamán tulajdonképpen nem változott. A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért füstölünk, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni.

 


Jó boroknak szép hazája, Erdély
7.560 Ft
Hagyományok, hungarikumok az erdélyi borkultúrában / Csávossy György

Csávossy György a mezőgazdasági tudományok doktora, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének tiszteletbeli elnöke, a híres csombordi szőlészeti líceum volt oktatója, majd a kolozsvári tudományegyetemen működő Kertészeti Kar Borászati Tanszékének első vezetője. Több szőlészeti és borászati szakkönyv szerzője, szőlőnemesítő, államilag minősített borfajták és fajtajelöltek előállítója. Számos hivatalosan bejegyzett bortípus és nemzetközi, valamint nemzeti borversenyen díjazott bor készítője, romániai és magyarországi borászati egyesület tagja.



Részletes keresés