Betöltés...

Gasztronómia

Szakácskönyvek, borászat.


100% disznó
3.900 Ft
A legjobb disznóvágós és disznós receptek / Pálinkás Norbert - Szabó Gábor

Szürkére mázolt ajtó volt, súlyos vaskilinccsel, ami mögé bújtam. Tisztán emlékszem a félelemmel vegyes gyermeki kíváncsiságra. Két tenyerem a fülemhez lapítottam, hátha úgy nem hallom a visítást, közben az arcommal félretoltam a kamra foszló függönyét, hogy meglessem, ami odakinn történik öregapám hátsó udvarán. Épp akkor halt meg egy disznó. Három-négy éves lehettem...bővebben


A halfőzés fortélyai a Balaton mentén
4.800 Ft
Szabó Zoltán

A kiadvány a Balaton mente 40 településének jellegzetes halfőzési hagyományait, ma is alkalmazott fortélyait öleli fel több mint 400, személyesen gyűjtött recept formájában. Az ételleírás minden esetben egy-egy Balaton menti település bemutatásának kiegészítése, illusztrációja. A honismereti keret emeli ki a munkát a szabvány szakácskönyvek sorából: az egyes helységekről pontos, igényes, ugyanakkor tömör és olvasmányos helytörténeti áttekintést kap az olvasó. Mindezt térképvázlattal, a település címerével, rajzokkal esztétikusan kiegészítve, élvezetes stílusban, igényes kivitelben...


A huszadik század szakácsművészete - 1904-1929
9.900 Ft
Csáky Sándor

Csáky Sándor szakács és szakíró, a szakmát 14 évesen kezdte tanulni. Először mint konyhafőnök működött az újtátrafüredi Dr. Szontagh-Palace Szanatóriumban. Munkásságának elismeréseként számos aranyérmet kapott: 1910-ben az Első Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállításon, 1912-ben Bécsben, valamint a "The Universal Cookery Food Association" által szervezett rendezvényen nyert aranyérmet. Megírta a 800 oldalas "Huszadik század szakácsművészete" c. nagysikerű munkáját (első kiadása 1929-ben jelent meg saját költségén, munkásságának 25. éves jubileuma tiszteletére)...bővebben


A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
2.495 Ft
Csigó Zita / Házi praktikák

A jelenleg is zajló gasztronómiai forradalom ezt az italt is alaposan górcső alá vette, és beillesztette a mai kor ételkultúrájába. Ennek köszönhetően akár egy komplett menüsort is felépíthetünk közreműködésével az előételektől, színpompás salátáktól, levesektől kezdve a változatos főételeken át egészen a desszertekig...

 


Alma a konyhában
4.990 Ft
365 almás recept kreatív ötletekkel, érdekességekkel, köztük 12 ételkülönlegesség mesterszakácsok ajánlásával! / Karen Berman - Melissa Petitto

365 almás recept kreatív ötletekkel, érdekességekkel, köztük 12 ételkülönlegesség mesterszakácsok ajánlásával. Ennek az egyedülálló szakácskönyvnek a sokoldalú alma a főszereplője. Az Alma a konyhában 365 almás receptet foglal magába. Az év minden napjára jut egy ínycsiklandó, a gyümölcs friss ízétől megújult fogás, a hónapoknak, évszakoknak és a hozzájuk kapcsolódó ünnepeknek megfelelően.  A receptek mellett hasznos tippeket talál az almafajták kiválasztásához, konyhai trükköket a gyümölcs kezeléséhez, szempontokat az egyéb ételekkel való párosításhoz. Arra is adunk divatos ötleteket, hogyan készíthet almából vendégváró vagy ünnepi kerti és lakásdekorációt.


Befőzések, eltevések
1.450 Ft
Egész évben kamránk tele / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Minden háziasszony álma, hogy a napi menüt ízletes, egészséges hozzávalókból állíthassa össze az év minden időszakában. Késő ősszel, télen és kora tavasszal ez nehezen valósítható meg, hiszen szezonzöldségek és -gyümölcsök hiányában a lehetőségek beszűkülnek, hacsak nem gondoskodunk idejében a tartalékokról. Hogy biztosak lehessünk a tartósított élelmiszerek minőségét illetően, legjobb, ha magunk raktározzuk el kedvenc gyümölcseinket, zöldségeinket. Ez cseppet sem olyan erőt próbáló feladat, mint amilyennek első látásra tűnik, hiszen bátran hagyatkozhatunk a már kipróbált receptekre. Felújított kötetünk a nagy sikerű Befőzési Praktikák bővített kiadása, amelyben minden receptet színes fotókkal illusztráltunk.

 


Egészségesen, gluténmentesen
5.980 Ft
Kézikönyv kezdőknek a gluténmentes diéta és életmód könnyed bevezetéséhez / Olivia Dupin

Alapmű azok számára, akik most tértek vagy térnek át a gluténmentes életmódra. Az egyszerű, de nagyszerű receptekben kezdő és tapasztalt szakács egyaránt örömét fogja lelni. Az Egészségesen, gluténmentesen nélkülözhetetlen vezérfonal a glutén nélküli életmód hatékony bevezetéséhez és megtartásához a cöliákiások, gluténérzékenyek és búzaallergiások számára éppúgy, mint azoknak, akik egyszerűen csak egészségesebb étrendre és jobb közérzetre vágynak. Az Egészségesen, gluténmentesen jóvoltából nem stressz és nyűg többé a gluténmentes életmódra való áttérés, hanem gyerekjáték!


Erdélyi finomságok könyve
2.950 Ft
Autentikus erdélyi ételek, klasszikus elkészítési módok praktikus tanácsokkal / Bordás Mihály

A mintegy 200 ételreceptet ismertető szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvből megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, valamint a bográcsban főzés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestől a padlizsánkrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát.


Erdélyi ízek
3.900 Ft
2200 bevált recept / Gergely Éva

Gergely Éva első könyvét, a Süssünk, süssünk valamit, 1994-ben jelentettük meg először, majd ezt követte a Mindennapok szakácskönyve és a Nyár a kamrában. Látva a sorozat sikerét, úgy döntöttünk, hogy e munkák sokadik kiadását összevonva, kibővítve és átszerkesztve, egy kötetben adjuk újra közzé. Kívánunk Olvasóinknak, a házi ízek szerelmeseinek, kezdő és haladó háziasszonyoknak kellemes időtöltést a konyhában, sikeres sütés-főzést!


Erdélyi Konyha Kalendárium 2015
1.490 Ft
A hazataláló ízek világa

Évkönyv, mely az év minden napjára tartogat egy remek receptet, konyhai tippet azért, hogy az elkövetkező évben gondtalanná tegyük a háziasszonyok konyhai tevékenykedését.
Ki-ki eldöntheti magának, hogy a mindennapos főzőcskézés - legyen akár csak önmaga vagy egész családja számára - mindig örömöt jelent, vagy bizony olykor már unalmas, mondhatni terhes cselekedet. Akkor sikeres a fogás, ha az alkotás örömével párosul, akkor ízlik igazán, ha beleadunk egy kicsit a lelkünkből is. Meg persze, ha nyugodt körülmények között, nem kapkodva, ezer dologra figyelve próbáljuk teljesíteni szinte a lehetetlent. Mert valljuk be, mindannyian túlterheltek vagyunk, sokkal többet vállalunk a kelleténél...bővebben


Erdélyi Konyha Kalendárium 2017
1.490 Ft
A hazataláló ízek világa

Megfér egymással a hagyományos és a modern konyha

Az elmúlt évtizedekben nagyon sokat változtak az étkezési szokásaink. Dédnagymamáink idején megszoktuk, hogy a tartalmas, laktató levesek után palacsinta, fánk, töltött gombócok kerültek az asztalra, gyakran készültek egytálételek, és nem maradhatott el a reggeliből vagy vacsorából a szalonna, a tojás, a tejtermékek. A hagyományos magyar konyha folyamatosan keveredik az újabb irányzatokkal, a más népektől átvett ízekkel, fogásokkal. A népies ételek azonban jól megférnek ezekkel, ha megtaláljuk az egyensúlyt...bővebben


Erdélyi mézeskalács
2.900 Ft
Lírai receptkönyv / Tar Károly

Feltételezhető, hogy a mézeskalácsosság egyidős a méz használatával. Az egyiptomi piramisokban nemcsak méz-, hanem mézestészta- maradékot is találtak. Amikor abba a lepénybe, melyet az ókorban kenyérnek neveztek, mézet is kevertek, az édes kaláccsá változott. A fűszeres mézeskalács nem hiányzott az ínyenc rómaiak asztaláról. Az i. e. 180–170 körül rendezett bacchanáliákon, amelyek valamiféle titkos szexpartik voltak, nem hiányzott a libuim, ahogyan a mézből és lisztből készített, izgatóan fűszerezett süteményeket nevezték volt...bővebben


Erdélyi népi szakácskönyv
1.500 Ft
Asztalos Enikő

Az erdélyi népi konyha része a magyar táplálkozási kultúrának. Legjellemzőbb vonása, hogy régebbi és újabb ételek párhuzamosan, együtt jelentkeznek benne a XX. század végén...bővebben


Erdélyi receptórium
2.700 Ft
verssel és prózával / Hantz Lám Irén

A háztartás fáradságos munka, de ugyanakkor állandó örömforrás is. A közös ebéd vagy vacsora a családot, közösséget összetartó erő. Azt szeretném, ha ebből a rendhagyó recepteskönyvből az olvasó észrevenné az írások szerzőinek és a receptek összeállítójának azt a szándékát, hogy az étkekre úgy tekintsenek, mint a szeretetnek különleges megnyilvánulási formájára...bővebben


Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat
2.995 Ft
Maria Sartor / Házi praktikák

A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és maga az eljárás az idők folyamán tulajdonképpen nem változott. A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért füstölünk, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni.

 


Ínyenc vadételek
3.900 Ft
György Ottilia

A vadhúsok előkészítési és elkészítési ideje ugyan hosszabb időt igényel, mint más húsoké, de a végeredmény kárpótol, ugyanis bármilyen vadhúsos ételről legyen is szó, minden egyes esetben majdnem elmondható, hogy igazi ünnepi fogásokat lehet kreálni belőle. Véleményem szerint a vadhúskészítést, hasonlóan például a kelt tészták készítéséhez, a tapasztalatok gyűjtésével lehet egyre jobban elsajátítani. Talán első alkalommal kissé hosszadalmasnak és munkásabbnak fog tűnni egy ilyen fogás elkészítése, de amikor már több alkalommal kerülünk vadhús közelébe, rájövünk, hogy egyre rutinosabban bánunk az elkészítés módjával. A lehetőségek száma e téren is határtalan, a fantáziánk és hozzávalóink szabnak határt annak, hogy hogyan, milyen formában készítjük el. (György Ottilia)


Jó boroknak szép hazája, Erdély
7.560 Ft
Hagyományok, hungarikumok az erdélyi borkultúrában / Csávossy György

Csávossy György a mezőgazdasági tudományok doktora, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének tiszteletbeli elnöke, a híres csombordi szőlészeti líceum volt oktatója, majd a kolozsvári tudományegyetemen működő Kertészeti Kar Borászati Tanszékének első vezetője. Több szőlészeti és borászati szakkönyv szerzője, szőlőnemesítő, államilag minősített borfajták és fajtajelöltek előállítója. Számos hivatalosan bejegyzett bortípus és nemzetközi, valamint nemzeti borversenyen díjazott bor készítője, romániai és magyarországi borászati egyesület tagja.


Kalotaszeg népi táplálkozása és szokásai
2.700 Ft
Dr. Pethő Mária Anna

Kalotaszeg elsősorban népművészetéről, gyönyörű hímzéseiről és fafaragásairól ismert, e könyv segítségével szeretnénk rámutatni arra, milyen felbecsülhetetlen értékek rejtőznek ezen vidék hagyományos táplálkozásában is. Rónay Egon, az angol konyha megújítója, a 'világ nagy konyhái' közé sorolja az erdélyit, a kínaival és a franciával együtt. Erdély területének konyhája több ponton is eltér az anyaországitól. Ennek egyik magyarázata az ételek elterjedésének nyugatról kelet felé haladó iránya. A korábban az egész országra jellemző ízlés visszaszorult és archaizálódott Erdélyben, ahol különleges politikai, társadalmi fejlődés ment végbe és a kulturális keveredés is közrejátszott a sajátos, gazdag étkezési szokások kialakulásában. Az erdélyi magyar népi táplálkozás természetesen önmagában sem egységes. Határozott különbségek mutatkozhatnak a kelet- és nyugat-erdélyi kulturális elemek között, melyeket szintén igyekszünk feltárni. A kiadvány nagyszámú recept közlésével kívánja segíteni a tájegységre jellemző ételek elkészítését.


Kerek a káposzta
1.950 Ft   1.450 Ft
-26%
Párolva, főzve, sütve, savanyítva / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Sorozatunk negyedik kötetében sok-sok káposztából készült étel receptjét osztjuk meg Önökkel, bemutatva, hogy mennyi finomságot lehet készíteni ebből a közkedvelt zöldségből. Mivel itt az ősz, úgy gondoljuk, éppen aktuális egy ilyen könyv minden háziasszony számára. A könyvben egyszerű és különleges fogásokat egyaránt talál az olvasó, a salátától kezdve egészen a tésztás ételekig bőven van választék kötetünkben.


Kleopátra bora és más receptek
1.800 Ft
Feljegyzések a konyhában / Kozma Mária

Kitűnő kultúrtörténeti mini-tanulmánysorosatokat tartalmaz a könyv. Egy-egy írás függelékéül receptet is szolgál, olyan, amilyent nem lehet fellelni a hagyományos szakácskönyvekben. Mégis ha valaki netán szakácskönyvként venné kézbe Kozma Mária könyvét bizonyára csalódnék, hiszen a hangsúly nem a recepteken, hanem a konyhatörténeti apró tanulmányokon van...bővebben



Részletes keresés