Betöltés...

Gasztronómia

Szakácskönyvek, borászat.


Magyar cukrászdák és kávéházak
9.450 Ft
Bihari Zoltán / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

A szegedi Nemzeti Értékek Könyvkiadó tavaly vágott bele egy nagyszabású kiadói tervbe. Olyan könyvsorozat indítására vállalkozott, amely tematikusan mutat be egy-egy szakmát, ágazatot, igényes, ismeretterjesztő albumok formájában. A könyvsorozat első kötetei a gasztronómia területét érintették. A jó magyar pálinka, A jó magyar sör, A magyar húsmívesség, a Mindennapi kenyerünk hagyományos, kézműves szakmák hazai történetét és kiváló szereplőit mutatta be portrériportokon keresztül. A könyvsorozat legújabb kötete Magyar cukrászdák és kávéházak címmel jelenik meg novemberben...


Marcsa néni erdélyi szakácskönyve
2.940 Ft
Novák Mária

Az ajánlott ételek a mindennapok változatosságát, ugyanakkor egyszerűségét, a kevésből sokat és jót elvét tartják szem előtt. Az erdélyi magyar konyha főzési szokásai, jellegzetes fűszerei mellett megismerkedhetünk a szász, a román és a gyergyói örmény ételkülönlegességekkel is.


Meglelé borát - A Balaton Borrégió borútikönyve
2.440 Ft
Balatonfüred - Csopaki borvidék - Badacsonyi borvidék - Balaton-felvidéki borvidék - Balatonboglári borvidék - Nagy-Somlói borvidék - Zalai borvidék / Dlusztus Imre

A mai Balaton gyönyörű, egységes műegész: a Teremtő legszebb gondolatainak egyike. Itt körben a nagy tó mentén mindenütt termesztettek szőlőt. Somogy vármegye címerében egy szőlőfürtöt tartó kéz emlékeztet arra, hogy itt hajdanán minden háznál hallani lehetett a szomszéd szőlőskertjének susogását. A Balaton partjának vulkanikus alapokon variálódó, sokszínű talajösszetétele, valamint a nagy vízfelület hőkiegyenlítő hatása tökéletes feltételeket teremt a bor készítésére...


Meglelé borát - A Duna Borrégió borútikönyve
1.850 Ft
Dlusztus Imre

A Duna Borrégió készen áll a következtetések levonására és készen áll arra is, hogy megmutassa teljesítményeit.  A régió egyediségét könnyen föl lehet ismerni, ha a borokhoz nyitottan közelít a kóstolója. A cserszegi fűszeres itt a Kunságban talált otthonra...


Meglelé borát - A Pannon Borrégió borútikönyve
2.440 Ft
Villányi borvidék - Szekszárdi borvidék - Pécsi borvidék - Tolnai borvidék / Dlusztus Imre

Svájci, német, dél-tiroli, olasz telepedik közénk, mint ezerszáz éven keresztül mindig. Van szín magyar borász, aki sváb bálba jár és stifoldert készít; van sok sváb borász, aki élenjáró magyar és ünnepkor bocskait visel; van itt német nyelvű horvát és szláv nevű sváb is. Gyönyörű keveredés. Mecseknádasdon szekszárdi, Kisjakabfalván villányi borok készülnek – mindkét település Pécsi borvidékhez tartozik...


Meglelé borát - Az Eger Borrégió borútikönyv
1.850 Ft
Mátraaljai borvidék - Bükkaljai borvidék - Egri borvidék / Dlusztus Imre

Dlusztus Imre borszakíró tollából: "Meglelé borát" című borútikönyv, az Eger-borrégióról, amely a borrégiók útikönyv sorozat második kiadványa. A második kötet 25 Eger-vidéki borászatot mutat be oly módon, hogy a borász(at)ról rajzolt portrét kiegészítik a leghasznosabb információk: 


Meglelé borát – Sopron és az Észak-Dunántúl Borrégió borútikönyve
1.850 Ft
Soproni borvidék – Etyek-Budai borvidék – Móri borvidék – Neszmélyi borvidék – Pannonhalmi borvidék / Dlusztus Imre

Ez, a sorban negyedik könyv a Budától Sopronig húzódó északi térséget mutatja be öt borvidéken (Etyek-Budai, Neszmélyi, Móri, Pannonhalmi és Soproni) keresztül. Nem véletlenül kezdtem mondandómat a sokszínűséggel, mert bár az északi klíma erősen meghatározó, a fajtaösszetétel hihetetlenül gazdag ebben a borrégióban... 


Mindennapi kenyerünk
7.770 Ft
Történetek a magyar kenyérről és a szakma mestereiről / Munkácsi Imre / Nemzeti Értékek Könyvsorozat

Kiadónk Nemzeti Értékek sorozatában Mindennapi kenyerünk címmel a pékárukról készít albumot. Kötetünkből megismerheti a magyar kenyér történetét, bemutatunk néhányat a legjobb, legismertebb, legkreatívabb pékmesterek, pékségek és pékáru-láncok közül. Sok szép illusztrációval, művészi fotóval teljes képet adunk az alapanyagokról, a gyártási technológiákról, a termékekről és azokról az emberekről, akik ezt a csodát művelik...


Mindennapi krumplink
1.750 Ft
hétfőtől vasárnapig / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Ízes Tündérkert sorozatunk harmadik kötetében számos ötletet kínálunk olvasóinknak, hogy minden alkalommal változatosan készíthessék el ezt a bárki számára elérhető zöldségfélét. A krumpli rengeteg receptben felhasználható, sós és édes ételek elkészítésére egyaránt alkalmas, és az év minden időszakában megtalálható. Olyan szakácskönyvet ajánlunk olvasóinknak - sok lépésről lépésre bemutatott recepttel -, amely hiánypótló, ugyanakkor hasznos,hiszen a krumpli alapeledelünk.


Nagyanyáink házi patikája
3.495 Ft
Bevált praktikák, receptek, illatok és festékek gyógy- és fűszernövényekből / Renate Dittus-Bär

A legtöbb bajra gyógyír valamelyik növény, és ezt nagyanyáink még nagyon jól tudták. A könyv ezt a tudást és tapasztalatot foglalja össze. A bevált receptek, ötletek a család bármely tagjának segíthetnek, ha kéznél van ez a remek gyűjtemény.

 


Pálinkafőzés
2.995 Ft
Ágyas pálinka és likőr készítése / dr. Panyik Gáborné

Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára...

 


Székely és más finomságok kerek pocakoknak
1.800 Ft
Könnyen elkészíthető sütemények gyerekeknek / Asztalos Ágnes – Rudolf Elisabeth (szerk.)

A felnőttekkel közös főzőcske, a konyhai fortélyok ellesése minden gyerek számára nagy móka és kihívás egyszerre. Legújabb sorozatunk első kötete azoknak a gyerekeknek szól, akik szívesen megismerkednének a székely konyha rejtelmeivel, és szívesen elkészítenének más, egyszerű recepteket is. A receptek leírása gyerekek számára is könnyen érthető...


Székely Ízek 1.
1.300 Ft
Ételek / György János
„Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka... bővebben

Székely Ízek 2.
1.300 Ft
Sütemények / György János
„Székelyföld” Erdély szívében található meg, egyike a szépségekben, ritka... bővebben

Székely Kalendárium 2018
1.290 Ft
Kocsis Károly (szerk.)

A legújabb Székely Kalendárium 48 oldallal vaskosabb a korábbi kiadásokhoz képest, ami jelentős tartalmi színesedést, gazdagodást eredményezett. Az alapelv viszont nem változott: Székelyföld kincsestárának átörökítése, népszerűsítése. Több fejezetben is érdekes, gyakorlatban alkalmazható tudnivalókat kínálunk gyógy- és fűszernövényekről, gombákról, székelyföldi orchideákról, a gasztronómiai részt pedig több mint ötven eredeti erdélyi ételrecept erősíti termesztési, eltevési, tartósítási praktikákkal kiegészítve...


Ünnepi menük
1.750 Ft
Lépésről lépésre, könnyedén / György Ottilia (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Kedves olvasóink ezúttal egy olyan szakácskönyvet tarthatnak a kezükben, amely azonkívül, hogy hasznos, nélkülözhetetlen mindazok számára, akik imádják a finom ételeket, szeretnek főzni, de szükségük van részletes útmutatásra. Könyvünk ugyanis valamennyi fogás elkészítését lépésről lépésre mutatja be, fotókkal illusztrálva az ételkészítési folyamatokat...


Ünnepi menük 2.
1.750 Ft
Lépésről lépésre, könnyedén / Varga Károly (szerk.) / Erdélyi Konyha - ízes Tündérkert

Egy jó társaságban, családi vagy baráti körben elfogyasztott remek ebéd, vacsora még hosszú ideig emlékezetes marad, nemhiába gondolunk legeslegelőbb egy ilyen esemény megtervezésekor arra, hogy mit is teszünk majd az asztalra. Az elfogyasztott finom falatok mindenkit jókedvre derítenek, de nem csak az ízek, az ételek látványa is nagyon fontos, a szép tálalás, a szemnek tetsző színek garantálják a sikert...


Zöldfűszerek a kertben és a konyhában
2.995 Ft
Megyeri Szabolcs - Liptai Zoltán / Házi praktikák

Könyvünkben a fűszernövények ültetéséhez, gondozásához adunk tanácsokat, felhasználásukat pedig növényenként 2-2 recept is segíti...



Részletes keresés