Betöltés...

Egyén és közösség

Ulrik M. Monika - Vida Márta

Konferenciakötet


Ár: 1.500 Ft

Raktáron

L'Harmattan Kiadó, Budapest
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest
110 x 180 mm, fűzött, 132 oldal
Kiadás éve: 2016
Sorozat: Sapientia Füzetek
ISBN: 978-963-414-144-0

2016. június 20-án megjelent a Sapientia füzetek újabb kötete - Egyén és közösség címmel - amely a megszentelt élet éve fontosabb előadásait, leveleit tartalmazza.

„A kötet, amelyet az Olvasó a kezében tart, kegyelmi időszaknak állít emléket. Amikor Ferenc pápa 2013. november 29-én meghirdette a megszentelt élet évét, öröm töltötte el a szerzeteseket szerte a világon... S a világegyház tágas kezdeményezésébe kapcsolódtunk be mi, magyar szerzetesek is közös programjainkkal, ünneplésünkkel... Sok-sok közös munka, együttműködés bontakozott az egyes rendek tagjai között, megéltük a kenyérszaporítás csodáját: mindenki hozta a maga néhány kenyerét és halát, s tapasztaltuk, hogy a vártnál jóval többen táplálkoztak és laktak jól... Hálás szívvel s a közös jövő felé fordulva adjuk kézbe e kötetet, segítsen tovább minket a még ismeretlen jövő felé, adjon világosságot útkeresésünknek, s melengesse fel szívünket egy-egy emlékező pillanatban. „Hát nem lángolt a szívünk?” (Labancz Zsolt SP előszavából)

A Sapientia Füzetek 28. kötete egy különleges ajándék: a megszentelt élet éve és a 2015. november 14-én megtartott Sapientia-nap közös ajándéka. A kötetben szereplő írások a szerzetesek éve kiemelkedő eseményeinek nagyon fontos tanításai Ferenc pápától, José Rodríguez Carballo OFM érsektől, Mauro Lepori ciszterci és Juan Mari llarduia ferences szerzetestől. Ízelítőt, áttekintést kapunk szerzetesi és egyben emberi életünk különféle összetevőiről: hivatásról és küldetésről, zarándoklétről, személyes és közösségi élet-hivatásról, Istenre és egymásra utaltságról. Segítséget, hogy képessé váljunk hálával tekinteni a múltra, szenvedéllyel megélni a jelent és reménységgel átölelni a jövőt. Miközben - mint az egymásra épülő kövek - együtt, egy-másra támaszkodva észrevétlenül megjelenítjük Krisztus titokzatos testét. Erre a misztériumra szeretné ráirányítani a figyelmünket Egyén és közösség című kötetünk." (a Kiadó)Részletes keresés