Betöltés...

Bartók markában

László Ferenc

Bartók markában

Ár: 2.800 Ft

Raktáron

Polis Könyvkiadó, Kolozsvár
fűzött, 150x210 mm, 276 oldal
Kiadás éve: 2006
ISBN: 9738341774

A kötet szerzője, tucatnyi Bartók Béláról írt vagy szerkesztett könyv mellé a Bartók- évforulóra az utolsó negyedszázadban közölt legfontosabbnak és legidőszerűbbnek érzett Bartók-tanulmányait nyújtja át az olvasónak. Képet alkothatunk belőle arról, mit jelent Bartók műve - közelebbről - a romániai magyarság számára, de az egyetemes zeneművészet vonatkozásában is. A kötet egyes írásaiban a szerző a Bartók Béla Kritikai Összkiadás munkatársaként szerzett tapasztalatait is leszűri.

„A szerző számos írásában igazítja helyre vagy javítja ki az elődöket, sőt, magát Bartókot is”. A Kolozsváron megjelent könyv egy negyedszázad írásainak gyűjteménye. Bartók markában címmel jelent meg Kolozsváron László Ferenc muzikológus legújabb kötete. A Polis Könyvkiadónál megjelent és a Kolozsvár Galériában bemutatott könyv egy negyedszázad cikkeinek, tanulmányainak, írásainak a gyűjteménye.

Almási István zenekutató szerint négy fontos kategória szerepel a cikksorozatban: elemzi Bartók fiatalkori műveit, majd következik Bartók élet- és jellemrajza, folytonosan alakuló világnézete, harmadsorban leírja a zeneszerző román népzenéhez és muzsikusaihoz való viszonyát, végül pedig reflexiók, bírálatok olvashatók Bartókról szóló könyvekről, filmekről.Részletes keresés