Betöltés...

Baróti-hegység, Bodoki-havasok

Kisgyörgy Zoltán – Dukrét Lajos

Turisztikai kalauz


Ár: 2.400 Ft

Raktáron

Pallas-Akadémia, Csíkszereda
100 × 180 mm, kötött, 184 oldal
Kiadás éve: 2009
Sorozat: Erdély hegyei
ISBN: 973-8079-25-X

Az Erdély hegyei sorozat 16. kötetét újra kiadta a csíkszeredai Pallas-Akadémia könyvkiadó a nyárra és az őszre, a hegyjárásra-túrázásra alkalmas időszakokra való tekintettel, no meg a székelyföldi hegyek iránt egyre jobban érdeklődők számára. A szerzők a legszükségesebb betoldásokat, hibaigazításokat, a vidékkel kapcsolatos újabb irodalmat csatolták az új kiadáshoz. Az 1:125 000-es léptékű túratérkép változatlan.

„Egyfajta örömmel és készséggel megkíséreljük bemutatni a történelmi Háromszék két hegyvonulatát, a Baróti-hegységet és a Bodoki-havasokat, melyeket szomszédos fekvésük és számos hasonlatosságuk alapján méltán nevezhetünk iker-hegységeknek is.(…)” (A szerzők)

A Kiadó népszerű turisztikai sorozata. A kötetek sorra veszik Erdély nevezetesebb hegyeit, hegyvonulatait, leírják természeti, földrajzi környezetüket, a látnivalókat, a járható turistautakat és jelzéseket. A természetjárók számára nélkülözhetetlen kézikönyvek vissza szeretnék emelni a köztudatba az elfeledett ősi magyar helyneveket, otthonossá tenni ezeket a köznapi szóhasználatban. Sorozat leírja az adott hegység természeti és földrajzi környezetét, a látnivalókat, szálláslehetőségeket, a különböző nehézségű túraútvonalakat és jelzéseket. A kiadványt kitűnő, részletes, nagy felbontású térkép egészíti ki.Részletes keresés