Betöltés...

A XIV. Műszaki tudományos ülésszak előadásai – Proceedings of the XIVth International Conference of Technical Sciences

Bitay Enikő - Máté Márton (szerk.)

Ár: 1.900 Ft

Raktáron

Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
230 × 160 mm, fűzött, 174 oldal
Kiadás éve: 2014
Sorozat: Műszaki Tudományos Közlemények
ISBN: 2393-1280

A Műszaki Tudományos Közlemények első kötetével új, rendhagyó és mégis klasszikusnak ígérkező sorozat indul. Általános és ugyanakkor mélyen sajátos jellegű, a magyar tudomány fejlesztéshez szorosan, értelemszerűen kapcsolódó és egyszerre az interdiszciplinaritás összhangzatait megpendítő, jellegében kiforrott tanulmányköteteknek szeretne mutatkozni.

A sorozat első kötetében A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 13. központi fórumán, 2013. november 22-én elhangzott plenáris műszaki előadás, illetve november 23-án a XIV. Műszaki tudományos ülésszakon (XIV. MTÜ) elhangzott előadások írott változata jelenik meg, lehetőséget teremtve ezzel az elhangzott értékes eredmények méltó elhelyezésére és széles körű terjesztésére.

A kötetet nyitó tanulmány egy tudományos fórum, a Műszaki Tudományos Ülésszak kialakulásának körülményeit mutatja be, illetve betekintést nyújt a konferencia elmúlt tizenöt évi munkálataiba.

A felvezető tanulmányt tizenöt, a szerzők nevei szerint rendezett és a műszaki tudományosság minden területéről érkező cikk követi: két mechatronika, két anyagtudományi, öt gyártástechnológiai, két építészeti, két technikatörténeti egy villamosmérnöki és egy informatikai szakterületről érkező.Részletes keresés