Betöltés...

A halfőzés fortélyai a Balaton mentén

Szabó Zoltán

Ár: 4.800 Ft

Raktáron

Magánkiadás
210 x 297 mm, kötött, 280 oldal
Kiadás éve: 2015
Illusztrátor: Antal Viktor
ISBN: 978 963 08 8628 4

A kiadvány a Balaton mente 40 településének jellegzetes halfőzési hagyományait, ma is alkalmazott fortélyait öleli fel több mint 400, személyesen gyűjtött recept formájában. Az ételleírás minden esetben egy-egy Balaton menti település bemutatásának kiegészítése, illusztrációja. A honismereti keret emeli ki a munkát a szabvány szakácskönyvek sorából: az egyes helységekről pontos, igényes, ugyanakkor tömör és olvasmányos helytörténeti áttekintést kap az olvasó. Mindezt térképvázlattal, a település címerével, rajzokkal esztétikusan kiegészítve, élvezetes stílusban, igényes kivitelben. Igen alapos gyűjtőmunka eredményeként született gasztronómiai és néprajzi művet tarthat a kezében az olvasó, mely a szerző korábbi munkájának (A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén) méltó folytatása. A könyv nem egyszerűen a halleves, a halpörkölt, a halpaprikás és a halászoslé receptjeinek gyűjteménye, de egyedülálló abban is, hogy leveses halétel-történeti leírásokat is közread.



Részletes keresés