Betöltés...

A gondozónő

Bátorligeti Mária

Ár: 2.500 Ft

Újdonság
Raktáron

Irodalmi Jelen (Concord Media), Arad
140 x 210 mm, fűzött, kartonált, 220 oldal
Kiadás éve: 2020
Sorozat: Irodalmi Jelen Könyvek
ISBN: 978-973-7931-22-1

Bátorligeti Mária végzettsége szerint középiskola tanár. 2015 óta Miskolcon él. Az irodalmi életben húsz éve van jelen, rendszeresen publikál, fordít, lektorál.

A kiadó így ajánlja könyvét: "Bátorligeti Mária az évtized egyik legjobb magyar regényével jelentkezett.  A gondozónő végig feszültségben tartja az olvasót. Témája időszerű: külföldön munkát vállaló fiatal nő története. Gyönyörű a regény nyelvezete, meghökkentőek költői képei. A történet pedig a kegyetlen realitás és egy mágikus, képzeletbeli világ keveréke. Ilyen nagy szeretettel az Irodalmi Jelen még nem ajánlott könyvet."

A regény a 36 éves Magdáról szól, aki egy francia tanyára kerül gondozónőnek, ahol egy sztrókból lábadozó idős férfit kell ápolnia. Hamarosan teljes személyiségét igénybe veszi a maga módján boldogtalan család, melyben mindenkinek megvan a sajátos egyénisége. A gondozással járó összezártság, az egymásrautaltság, a multikulturális környezet és a kommunikációs nehézségek furcsa helyzetek elé állítják Magdát, melyek következtében sokrétű érzések, zűrzavaros kapcsolatok jönnek létre az ápoltjával és a munkaadó házaspárral. Állandó feszültséget keltenek a megérzett titkok és a veszélyhelyzetek, melyek fokozatosan válnak értelmezhetővé.

 

 

 

 

 Részletes keresés